GuidePedia

0
Ημέρα έντασης προβλέπεται η σημερινή, καθώς ενώ η Διυπουργική υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα εξετάζει την τελική νομοθετική ρύθμιση για την άρση του καμποτάζ, μέλη της ΠΝΟ θα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.
Το κρουαζιερόπλοιο Zenith - με 750 επιβάτες - κατέπλευσε στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας (7/6) χωρίς προβλήματα αλλά με μια μικρή καθυστέρηση, ενώ δεν αποκλείται να σημειωθεί αναστάτωση από την κινητοποιήση της ΠΝΟ, μέλη της οποίας θα μοιράσουν στους τουρίστες ενημερωτικά φυλλάδια. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 21:00 με 920 επιβάτες.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Zenith έχει προειδοποιήσει ότι εάν υπάρξει πρόβλημα στον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου ή παρεμποδιστεί η επιβίβαση και αποβίβαση τουριστών, τότε το πλοίο θα εγκαταλείψει το λιμάνι του Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει: "Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους". Στην κινητοποίηση της ΠΝΟ δεν συμμετέχει το ΠΑΜΕ, που έχει προαναγγείλει ξεχωριστή κινητοποίηση αύριο Τρίτη (8/6).

Να σημειωθεί ότι πριν από το Zenith - από τις 5 έως τις 7 το πρωί - κατέπλευσαν χωρίς προβλήματα στην Ακτή Ξαβερίου επτά κρουαζιερόπλοια (Ruby Princess, Aquamarine, Celebrity Equinox, Aegean Pearl, Sea Cloud, Grand Celebration και Ankara) με συνολικά 5.966 τουρίστες.

Το σχέδιο νόμου για την άρση του καμποτάζ προβλέπει αφενός ότι όλες οι εταιρείες θα δεσμεύονται ότι θα προσλαμβάνουν έλληνες ναυτικούς, για τους οποίους θα ισχύει το ελληνικό Δίκαιο σε ό,τι αφορά τους όρους απασχόλησης και ασφάλισής τους ενώ θα ισχύει και ειδικό τέλος ανά επιβάτη με το οποίο θα χρηματοδοτείται ένας νέος οργανισμός απασχόλησης ναυτεργατικού δυναμικού, και αφετέρου ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να εκτελούν πλόες στην Ελλάδα με πλοία μεταφορικής ικανότητας άνω των 49 επιβατών, θα υπογράφουν σύμβαση τριετούς διάρκειας με το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει της οποίας θα δεσμεύονται για ελάχιστο πλου τουλάχιστον 72 ωρών, για προσέγγιση τουλάχιστον τριών ελληνικών λιμανιών καθώς και για παραμονή τουλάχιστον έξι ωρών σε κάθε ελληνικό λιμάνι.
NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top