GuidePedia

0
Όπως ήταν, μάλλον, αναμενόμενο, δεν έμεινε ασχολίαστη από το διεθνή Τύπο, η φωτογραφία μελών του ΠΑΜΕ, που στις 4 Μαΐου ανέβηκαν στην Ακρόπολη, καταλαμβάνοντας τον ιερό βράχο και κρεμώντας τα πολυσυζητημένα πανό, που έγραφαν "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε" ή όπως θα έλεγε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.. "βαρβαριστί"..."Peoples of Europe rise up”.

Τα δύο πανό που κρέμασαν οι διαδηλωτές, έγραφαν στα ελληνικά και στα αγγλικά "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε", και οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου.
Μία διαφορετική εκδοχή της κατάληψης – διαμαρτυρίας – κίνησης των διαδηλωτών, που αποτελεί μάλλον καυστική – ειρωνική – προσβλητική, ενδεχομένως, απάντηση στην ελληνική “προτροπή”, παρουσίασε στη βρετανική εφημερίδα Guardian την Παρασκευή (07/05) ο σκιτσογράφος Κipper Williams.
Στο σκίτσο του, παρουσιάζονται οι “λαοί της Ευρώπης” να απαντούν στους Έλληνες, προτρέποντας - συμβουλεύοντας – παρακινώντας τους να “επιστρέψουν στις δουλειές τους”.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από τις 6 το πρωί της Τρίτης (04/05), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τα λουκέτα της εισόδου και στη συνέχεια ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο.

Σημειώνεται τέλος πως κατά της κίνησης αυτής του ΠΑΜΕ είχε στραφεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε κατηγορήσει τους διαδηλωτές ότι διασύρουν τη χώρα διεθνώς, ενώ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έσπευσε, όπως ήταν αναμενόμενο να εκφράσει τη συμπαράστασή της στα μέλη του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως "ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ένα κίνημα που εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top