GuidePedia

0
Συνάντηση με τα κόμματα της Αριστεράς θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Την ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων επισήμανε ο Α. Σαμαράς σε δήλωσή του μετά το Συμβούλιο των αρχηγών. Πρότεινε μείωση του αριθμού των βουλευτών και μέτρα ανακούφισης για τους ασθενέστερους

Ο κ. Σαμαράς, σε δήλωσή του μετά τη ολοκλήρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο δεν συμμετείχαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν αναιρούνται, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αρχηγών, πρότεινε σειρά μέτρων, για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Στις προτάσεις Σαμαρά περιλαμβάνονται:

-Η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

-Μέτρα για την ανακούφιση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων

-Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200

-Καθιέρωση ασυμβίβαστου κομματικού στελέχους και επικεφαλής δημοσίου οργανισμού

-Έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων

-Γενίκευση του πόθεν έσχες για τους δημόσιους λειτουργούς

-Μέτρα για την διαφάνεια στη διαχείριση δημόσιων πόρων

Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική και ζήτησε άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του σχεδίου Καλλικράτης.

"Πιστεύω ότι, αν η κυβέρνηση έχει διάθεση για εθνική συνεννόηση μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση, μπορούν να γίνουν άμεσα σημαντικά βήματα. Δεν συζητάμε για «συγκυβέρνηση» ή για «οικουμενικά» σχήματα. Αλλά προτείνω την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση" κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top