GuidePedia

0
Οποιαδήποτε εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αρνήθηκε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας πως δεν ενέπλεξε το θεσμικό του ρόλο.
Δήλωσε αναρμόδιος για τις ανταλλαγές ακινήτων, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ενώ υποστήριξε πως διατηρούσε μόνο πνευματική σχέση με την αδελφότητα της Μονής.

"Μεγάλωσα σε βαθιά θρησκευόμενο περιβάλλον, αλλά δεν ενέπλεξα ποτέ το θεσμικό μου ρόλο με τη θρησκεία", φέρεται να δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά στα περιουσιακά του στοιχεία, όπως σημείωσε, αποτέλεσαν προϊόν της δημοσιογραφικής του εργασίας, προτού αναμιχθεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Εμφανίστηκε μάλιστα πρόθυμος να διερευνηθούν οι δηλώσεις πόθεν έσχες τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, επισημαίνοντας πως από το 1981 έως σήμερα ο μισθός του από τη δημοσιογραφική του ιδιότητα ήταν πολλαπλάσιος από το μέσο όρο του κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τάχθηκε σύμφωνος με την πρόταση 48 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για έλεγχο των δηλώσεων "πόθεν έσχες" όλων των πολιτικών προσώπων.

Μετά και την ολοκλήρωση της εξέτασης του Θοδωρή Ρουσόπουλου, καλείται ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, να εξηγήσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής τους λόγους για τους οποίους δεν έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για την επιστροφή των ακινήτων στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί πως η Εξεταστική Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της την προσεχή Πέμπτη (13/5) με την εξέταση μαρτύρων των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την κατάθεση της πρώην Διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη, έχοντας λάβει παράταση έως τις 25 Μαΐου για να καταθέσει το πόρισμά της

Δημοσίευση σχολίου

 
Top