GuidePedia

0
Η δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Τουρκία, καταγράφεται σε ιδιαίτερες στιγμές με τη βουλευτή Νεσρίν Μπάϊτοκ, τον ώθησε σε παραίτηση (11/5)


Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ χαρακτήρισε το βίντεο προϊόν συνωμοσίας, υποστηρίζοντας πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει δίχως τη γνώση και την έγκριση της πολιτικής εξουσίας και δίχως να επιστρατευθούν η ισχύς και οι δυνατότητές της, αφήνοντας αιχμές κατά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του υποστήριξε πως έδωσε εντολή να αποσυρθεί το συγκεκριμένο βίντεο από το διαδίκτυο και κατηγόρησε τον Ντενίζ Μπαϊκάλ πως βρίσκεται σε ντελίριο. "Είναι ανήθικες οι κατηγορίες του, βρίσκεται σε ντελίριο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Παρασκευή (7/5), χρονολογείται από το 2002. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίησή του, ακολούθησε η αποκάλυψη περί σχεδίου δολοφονίας του Ντενίζ Μπαϊκάλ, κάτι που επιβεβαίωσε η τουρκική αστυνομία.

Πίσω από αυτό το σχέδιο δολοφονίας, σύμφωνα με το γραμματέα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), βρίσκεται ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, πρώην στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος που διεγράφη και έχει συγκροτήσει το δικό του πολιτικό φορέα.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16/5) πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Άγκυρα και ο νέος ηγέτης αναμένεται να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ακυρώσει την αναθεώρηση του Συντάγματος που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς την κατηγορεί πως επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τη Δικαιοσύνη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top