GuidePedia

0

Περίπου εκατό άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς «την Ελλάδα που αντιστέκεται» στη θεραπεία σοκ που της παραγγέλθηκε με αντάλλαγμα τη χρηματοπιστωτική της διάσωση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του γαλλικού πρακτορείου.
Η συγκέντρωση αυτή, η οποία ήταν ειρηνική, διοργανώθηκε από «ομάδα Ελλήνων» που διαμένουν στο Βέλγιο και υποστηρίχθηκε από πολλές οργανώσεις της αριστεράς και της άκρας αριστεράς.
«Ο αγώνας για ένα κοινωνικό κράτος της Ευρώπης περνάει μέσα από την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό», αναγραφόταν στο πανό στην αρχή της πορείας των διαδηλωτών.
«Με την επιβολή άδικων μέτρων λιτότητας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η ΕΕ και το ΔΝΤ παίρνουν σαφώς το μέρος των τραπεζιτών», δήλωσε ο Γιώργος Βασάλος, ερευνητής σε ευρωπαϊκό κέντρο μελετών και ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
«Η κρίση προκλήθηκε από τις τράπεζες και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, όχι από τους Έλληνες συνταξιούχους. Προκλήθηκε από τις πολυεθνικές, όχι από τις νοσηλεύτριες στην Πορτογαλία. Προκλήθηκε από τις αγορές, όχι από τους Ισπανούς φοιτητές», προσέθεσε.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «να πληρώσουν οι τράπεζες για την κρίση» και «το πρόγραμμα ΔΝΤ/ΕΕ είναι μια κοινωνική καταστροφή» ή «η θυσία της κοινωνικής συνοχής στην όρεξη των αγορών είναι ένα έγκλημα κατά της δημοκρατίας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top