GuidePedia

0
Ο διευθυντής του Έθνους Γιώργος Χαρβαλιάς απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν του επισήμανε ότι «έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ στις ευνομούμενες δημοκρατίες»
Εχοντας προφανώς υπόψη του τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του και την επιρροή που ασκούν στην Τουρκία το υπουργείο Αμυνας και ο στρατός στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Τ. Ερντογάν
προσπάθησε να εμφανίσει το Αιγαίο ως θάλασσα... ειρήνης και συνεργασίας και να αποδώσει τα προβλήματα στην περιοχή στα ελληνικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι αυτά δημιουργούν την ένταση και μάλιστα καθ' επιταγή του υπουργείου Άμυνας.

Σε πρόγευμα, το πρωί του Σαββάτου, με διευθυντές πέντε αθηναϊκών εφημερίδων ο Τούρκος πρωθυπουργός- συνοδευόμενος από επτά υπουργούς του- επιχείρησε να νουθετήσει τα ελληνικά ΜΜΕ και να ζητήσει να μην προβάλλουν τις παραβιάσεις και τις παραβάσεις στο Αιγαίο. «Έχετε φθάσει να λειτουργείτε σαν χειριστές των ραντάρ» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόκληση, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να μείνει ανανταπάντητη και ο διευθυντής του Έθνους Γιώργος Χαρβαλιάς, απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν του επισήμανε ότι «έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο και την λειτουργία των ΜΜΕ στις ευνομούμενες δημοκρατίες» και με αφορμή τα όσα υπαινισσόταν για τον ρόλο του στρατού τού υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα η τελευταία εξωθεσμική παρέμβαση του στρατού έγινε το 1967?

Συστάσεις
Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Χαρβαλιάς έθεσε το ερώτημα εάν ο κ. Ερντογάν που δίνει συστάσεις και μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς, έχει υπό έλεγχο τους στρατηγούς του, προκάλεσε εκνευρισμό στον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν «εξουσιάζεται από κανέναν» και με αφορμή την υπόθεση «Βαριοπούλα» ελέγχει πλήρως τον στρατό.

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα θέλοντας να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» στο Αιγαίο και ότι είναι τα δημοσιεύματα που δίνουν εικόνα έντασης, υποστήριξε ότι «στα επτάμισι χρόνια που είναι στην εξουσία δεν βομβάρδισε καμία χώρα» .

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο ο κ. Ερντογαν επέμεινε στην συνέχιση της δραστηριότητας των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο προβάλλοντας και πάλι την παραπλανητική θέση για «αφοπλισμό» των μαχητικών που πετάνε στο Αιγαίο και για την πρόθεσή του να συζητήσει να δίνονται και στην Ελλάδα τα στοιχεία πτήσης που καταγράφονται στο ΝΑΤΟ για τα τουρκικά μαχητικά, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από ελληνικής πλευράς.

Στην Τουρκία
Οι νουθεσίες Ερντογάν προς τα ελληνικά ΜΜΕ και ο «θερμός» διάλογός του με τον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Γ. Χαρβαλιά απασχόλησαν, όπως ήταν φυσικό, τις τουρκικές εφημερίδες.

Η «Μιλιέτ» τιτλοφορεί το άρθρο της «Εκφράσεις που εξέπληξαν τα ελληνικά ΜΜΕ», η «Ραντικάλ» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρεται στην συνάντηση με τον τίτλο «Συνομιλία με ένταση με τα ελληνικά ΜΜΕ».

Η «Τζουμχουριέτ» περιγράφει την συνάντηση με τίτλο «Δημιουργήθηκε ένταση στο πρόγευμα» και υπέρτιτλο «Προσβολές από Ερντογαν προς τα ελληνικά ΜΜΕ».

Η «Birgun» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Δεν πέρασε στην Ελλάδα» επισημαίνει ότι ο κ. Ερντογάν που συνεχώς επιτίθεται στα τουρκικά ΜΜΕ και στους Τούρκους δημοσιογράφους, επεχείρησε να επιπλήξει και τα ελληνικά ΜΜΕ και τότε όμως έλαβε απάντηση...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top