GuidePedia

0
Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου προκύπτει σύμφωνα με έγγραφα της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθήνας για τον σύζυγο της υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, τον γνωστό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος φέρεται να χρωστά στο ελληνικό Δημόσιο 5,5 εκατομμύρια ευρώ!
Κι όλα αυτά όταν μισθοσυντήρητοι στη χώρα μας στενάζουν, καλούμενοι να ζήσουν με μεγάλες περικοπές και σκληρή λιτότητα, για χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Εφορία, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων ιδιοκτησίας του κ. Βοσκόπουλου αφού επί σειρά ετών (από το 1993) δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την καταβολή ενός έστω συμβολικού ποσού. Έχει επίσης ζητήσει την ποινική του δίωξη με μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.

Από την πλευρά του ο κ. Βοσκόπουλος, με δικές του προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζει ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα επίσης της «Ελευθεροτυπίας», τα αρμόδια δικαστήρια αποφάσισαν την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια Εφορία.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών να διαγραφεί το χρέος λόγω… αδυναμίας εξόφλησης! Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε στις 25/9/2009 αλλά έκτοτε, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός ακινήτων ή αυτοκινήτων της οικογένειας Βοσκόπουλου, δεν έγινε καμιά έρευνα στο υποθηκοφυλακείο της Κέρκυρας, ώστε να αποκαλυφθούν άλλα περιουσιακά στοιχεία και δεν έγινε καμιά ενέργεια από το υπουργείο Οικονομικών να κατασχεθούν κινητές αξίες (π.χ. ομόλογα, μετοχές) σε θυρίδες τραπεζών.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, επιχείρησε αρχικά να παράσχει πολιτική κάλυψη στην υφυπουργό Τουρισμού μετά το σημερινό δημοσίευμα, με τίτλο «17χρονη φορολογική ασυλία για τον Τόλη Βοσκόπουλο». Παρότι ο λαϊκός τραγουδιστής εμφανίζεται να χρωστά δυσθεώρητο ποσό, το συγκεκριμένο ζήτημα κατά τον κ. Πεταλωτή αφορά απλώς έναν… «ιδιώτη».

«Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια. Το μήνυμα το δικό μας είναι μήνυμα ευνομίας. Ένα δημοσίευμα με τα ελλιπή στοιχεία δεν μπορεί να δώσει την πραγματική διάσταση. Εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία θα πάρουμε θέση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κρατώντας όμως μια γραμμή «άμυνας» για κάθε ενδεχόμενο.

Μεγάλο πολιτικό ζήτημα όμως φαίνεται να υπάρχει και με την ίδια την υφυπουργό Τουρισμού. Κι αυτό τόσο επειδή υποβάλλουν ο κ. Βοσκόπουλος και η κ. Γκερέκου κοινή φορολογική δήλωση ως σύζυγοι (και στο μηχανογραφικό προφίλ τους στη ΔΟΥ φαίνεται ότι από το 1995 μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε φόρος εισοδήματος από τον κ. Βοσκόπουλο), όσο και επειδή προκύπτει συγκεκριμένο ζήτημα για την αγορά οικίας του ζεύγους στο Λιστόν, μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Κέρκυρας και της χώρας.

Για την συγκεκριμένη αγορά αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας: «…για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί –και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε– από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας ( η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου».

Η ίδια η κα. Γκερέκου, πάντως, αν και δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια δήλωση για το θέμα, διαμηνύει μέσω του περιβάλλοντός της στον Τύπο ότι η υπόθεση δεν την αφορά και αποτελεί ζήτημα διένεξης του Τόλη με την πρώην σύζυγό του, Τζούλια Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το δημοσίευμα δεν αιφνιδίασε το επιτελείο των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, καθώς εδώ και ημέρες αναμενόταν να βγεί στη δημοσιότητα η υπόθεση. Πιθανόν αυτός να ήταν και ο λόγος της συνάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου με την υπουργό Τουρισμού πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται ήδη εισηγήσεις, όπως από τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη, να απομακρύνει από το κυβερνητικό σχήμα την κ Γκερέκου «εδώ και τώρα». Άλλοι πάλι υπουργοί συνιστούν να απομακρυνθεί στον ανασχηματισμό- που θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει –ώστε να μην δώσει την εντύπωση η κυβέρνηση ότι «σύρεται» από τα ΜΜΕ.

Δεν αποκλείεται, όμως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, να γίνει αιτία ανασχηματισμού η υφυπουργός Τουρισμού, λίγες εβδομάδες νωρίτερα του «αναμενομένου». Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top