GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες μου οι Ισραηλινοί μελετούν όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν σε επόμενο πόλεμο σε οιοδήποτε μέτωπο. Τρεις Ταξιαρχίες Πεζικού KFIR πραγματοποίησαν στο υψηλοτάτου επιπέδου ΚΕΝΤΡΟ ΤZEELIM στην έρημο ΝΕΓΚΕΒ ειδικές ασκήσεις στις οποίες εξετάσθηκε και η περίπτωση ανακατάληψης πόλης στην ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ η οποία να είχε πέσει υπό τον έλεγχο Παλαιστινιακών εξτρεμιστικών στοιχείων τα οποία από εκεί να έθεταν σε κίνδυνο Ισραηλινό έδαφος.

Σημειώνω ότι ο Παλαιστίνιοι εκπαιδεύονται από τις ΗΠΑ (επικεφαλής είναι ο στρατηγός ΚΗΘ ΝΤΕΪΤΟΝ), και σύμφωνα με τον Αρχηγό Στρατού του ΙΣΡΑΗΛ υποστράτηγο ΑΒΙ ΜΙΖΡΑΧΙ έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το σενάριο εξελίχθηκε από πλευράς εφαρμογής ομαλά, αλλά υπήρξαν σε ορισμένες περιοχές οδομαχίες και δυνατές μάχες σε κατοικημένους τόπους.
Στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ πραγματοποιήθηκε ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ με προσομοίωση σε ανώτατο επίπεδο, με έμφαση την κατάσταση στα βόρεια σύνορα της χώρας. Ειδικότερα εξετάστηκε η περίπτωση να έχει δοθεί ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ στην ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ από το ΙΡΑΝ και να μελετά το ΙΣΡΑΗΛ πως θα αντιδράσει. Στα συμπεράσματα φαίνεται ότι κάτω από Αμερικανικές πιέσεις το ΙΣΡΑΗΛ δεν θα ενεργήσει εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μονομερώς, αλλά θα προτιμήσει να λάβει χώρα σύσταση πολυεθνικής συμμαχίας κρατών η οποία θα επιτεθεί τελικά στον ΛΙΒΑΝΟ για να ελέγξει την κατάσταση. Δεν δίδονται -για προφανείς λόγους-περισσότερα στοιχεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top