GuidePedia

0
Νέος ηγέτης στο «Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα» της ΤουρκίαςΟ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο νέος ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης του « Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος», όπως προέκυψε ύστερα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου, όπου από τα 1.197 μέλη του κόμματος CHP, τον ψήφισαν τα 1.189.

Ο Κιλιτσντάρολγλου θα είναι ο αντίπαλος του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ. Είναι 62 χρόνων, πρώην γραφειοκράτης και πρώτα θέματα στην πολιτική του ατζέντα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και των κρουσμάτων της αισχροκέδρειας και της αδιαφάνειας. " Σε ληστεύουν και χτίζουν βίλες με πισίνες για αυτούς και γίνονται όλο και πλουσιότεροι ενώ ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους φτωχούς" δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου απευθυνόμενος στους οπαδούς του κόμματος του και στο σύνθημα " Ο Κεμάλ πρωθυπουργός".

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει ασκήσει πιέσεις για την παραίτηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, κατηγορώντας τους για διαφθορά, ενώ είναι γνωστός και με το "παρατσούκλι" "Γκάντι" λόγω της ομοιότητας του με τον ιστορικό ηγέτη της Ινδίας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα είχε πέσει χαμηλά ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις, μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο είχε εμπλακεί ο πρώην ηγέτης του, Ντενίζ Μπαϊκάλ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top