GuidePedia

0
Μπορεί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος να απέφυγε σήμερα να σχολιάσει δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου, όμως η ραδιοφωνική συνέντευξη του ένθερμου υποστηρικτή της Ντόρας Μπακογιάννη στην κούρσα διαδοχής, ήδη συζητείται στην εσωκομματική κουζίνα της Ρηγίλλης…

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του  κόμματος, απέρριψε «εξωθεσμικές λύσεις», ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα στο «Κανάλι 1 του Πειραιά», τάχθηκε υπέρ μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, κάτι που πρώτος έχει εκφράσει, grosso modo, ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
«Βεβαίως θα έβλεπα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις και να αγνοήσουμε εντελώς το πολιτικό κόστος», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γιακουμάτος, για να προσθέσει πως «οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν τελειώσει, η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου». «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, Ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα, να γίνει. Είτε λέγεται συγκυβέρνηση, είτε κυβέρνηση προσωπικοτήτων», συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Όμως, δεν είναι μόνο αυτές οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού που αναμένεται να προκαλέσουν εσωκομματικά μποφόρ στη Ρηγίλλης.

«Οι τομεάρχες δεν αποδίδουν»

Ο κ. Γιακουμάτος καταφέρθηκε και εναντίον της «σκιώδους» κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι «οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας δεν αποδίδουν». «Κάνουν λάθος όσοι υποστηρίζουν τη θεωρία της αναβολής. Στην πολιτική δεν αγοράζεις χρόνο. Στην πολιτική χάνεις χρόνο», πρόσθεσε.
Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Γιακουμάτος ζήτησε «αλλαγή σε πρόσωπα» στο κόμμα του, λέγοντας πως «δεν μπορείς με υλικά κατεδάφισης, υλικά του χθες, να χτίζεις το μέλλον».
Επίσης, πρότεινε να μη δώσει η Νέα Δημοκρατία χρίσματα στους δήμους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας «να σπάσουμε τα κομματικά δεσμά και να απελευθερώσουμε τις τοπικές κοινωνίες». Πάντως, ήδη η Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες του newstime.gr προσανατολίζεται στο να δώσει χρίσματα μόνο στους μεγάλους δήμους και στις πρωτεύουσες νομών, αλλά όχι σε όλη τη χώρα.
Τέλος, ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε ειρωνικά στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με αφορμή το ταξίδι του τελευταίου στην Ιταλία. «Περιμένω για όλα να τοποθετηθεί ο Καραμανλής. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», είπε χαρακτηριστικά. Βεβαίως, μπορεί το περιεχόμενο της συνέντευξής του να ανοίγει εσωκομματικά θέματα, αλλά κανείς στη Νέα Δημοκρατία δε θα του χρεώσει την… ειρωνεία προς τον κ. Καραμανλή. Αυτό διότι στη Ρηγίλλης υπάρχει γενικώς βαρύ κλίμα για τον πρώην πρωθυπουργό και τη στάση «αποχής» από τα πολιτικά πράγματα, που έχει επιλέξει…

Δημοσίευση σχολίου

 
Top