GuidePedia

0
Να κατονομάσει το κυβερνητικό στέλεχος που ανέβασε τα spreads με ανώνυμες δηλώσεις του κάλεσε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που ανέβασε –για μία ακόμη μέρα- τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.Ο «γαλάζιος» πορτ παρόλ χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την εικόνα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δεν βρει και δεν κατονομάσει το στέλεχος που έκανε τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις στο ΜΝΙ, θα είναι οι ίδιος προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό που συμβαίνει στον τόπο».

Σημειωτέον ότι χθες τα spreads άρχισαν να ανεβαίνουν με τη δημοσιοποίηση ανώνυμης δήλωσης κυβερνητικού αξιωματούχου στο ημιεπίσημο site του γερμανικού χρηματιστηρίου, ΜΝΙ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση αμφισβητούσε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, που αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και ήθελε την απεμπλοκή του ΔΝΤ από το μηχανισμό αυτό.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξάλλου, σημείωσε ότι «οι υπουργοί μιλούν πολύ και προκαλούν προβλήματα».
Διαψεύδει το βαθμολόγιο
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε για μία ακόμη ημέρα την κυβέρνηση να ακυρώσει την παρακράτηση φόρου στα τιμολόγια των επιχειρήσεων. «Είτε είναι 8% είτε 5%, δημιουργεί προβλήματα και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική αγορά», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς αν ο Αντώνης Σαμαράς κρατά βαθμολόγιο των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε λέξη αλήθειας σε αυτά». Επίσης, απέφυγε να απαντήσει και στις σημερινές βολές του Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ανεπάρκειας των «γαλάζιων» τομεαρχών, τονίζοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί για τη συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας νωρίτερα στο «Κανάλι 1 του Πειραιά», είχε υποστηρίξει ότι «οι τομεάρχες δεν αποδίδουν», προσθέτοντας πως «όσοι υποστηρίζουν τη θεωρία της αναβολής κάνουν λάθος». «Στην πολιτική δεν αγοράζεις χρόνο, χάνεις χρόνο», είχε πει χαρακτηριστικά.
 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top