GuidePedia

0
Δημοσίευμα των Financial Times, την Πέμπτη, για μαζική φυγή τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό, προκάλεσε αναταραχή στην Αθήνα, καθώς εμφανίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να «αιμορραγεί» από πολύτιμα κεφάλαια.Η ελληνική οικονομία βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των διεθνών Μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σε δημοσίευμα των Financial Times, σήμερα, αναφέρεται ότι οι καταθέτες έχουν αποσύρει κεφάλαια 10 δισ. ευρώ τους δύο πρώτους μήνες του 2010 από τις ελληνικές τράπεζες ή το 4,5% του συνολικού ενεργητικού τους.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας οι επενδυτές ομολόγων ήρθαν να θυμίσουν στην Ελλάδα ότι τα χρονικά της περιθώρια εξαντλούνται.

Η τελευταία εκτίναξη των spread διαψεύδει την προσδοκία της ελληνικής κυβέρνησης ότι με τη συμφωνία στήριξης στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι τον περασμένο μήνα κέρδισε αρκετό χρόνο για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί τους traders και τους κερδοσκόπους, θα έπρεπε να αναλογιστεί ότι το σφυροκόπημα της Ελλάδας και του ευρώ σημαίνει πολύ περισσότερα από μια βίαιη ρευστοποίηση κερδών στις κεφαλαιαγορές, επισημαίνει απο τη δική της πλευρά η Wall Street Journal.

Πολλοί από τους επενδυτές που λαμβάνουν θέση κατά της Ελλάδας δεν προέρχονται από «επιθετικούς» χώρους, όπως τα hedge funds, αλλά αποτελούν παραδοσιακούς διαχειριστές ενεργητικού, εξηγεί η αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα, τέλος, με το BBC, η άφιξη των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα υποδεικνύει αύξηση των πιθανοτήτων το ταμείο να αναλάβει πολύ πιο δραστήριο ρόλο από την παροχή συμβουλών και τεχνικής βοήθειας στην πληγείσα χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top