GuidePedia

0
Τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις εκλογές, μια ομάδα βουλευτών- ορισμένοι μετά έγιναν υπουργοί- έκανε προβλέψεις για το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκροτούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου . Στη συζήτηση αναφέρθηκε και το όνομα της κυρίας Λούκας Κατσέλη. «Αν δεν την κάνει υπουργό, ο Παπανδρέου θα υποστεί τις συνέπειες. Το ίδιο θα πάθει και αν την κάνει υπουργό» είπε ένας από αυτούς αστειευόμενος. Η υπουργική θητεία της κυρίας Κατσέλη έχει παγώσει τα χαμόγελα των συναδέλφων της. Κανένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης δεν προκαλεί τόσο συχνά σχόλια όσο η υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.
Ούτε ερεθίζει σε σημείο έκρηξης την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως συνέβη την Πέμπτη όπου οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠαΣοΚ ανάγκασαν την κυρία Κατσέλη να αποσύρει διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν η κυρία Βάσω Παπανδρέου και οι κκ. Χρ. Αηδόνης και Ευ. Παπαχρήστος . Τρεις βουλευτές που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εχθρικοί προς την υπουργό Οικονομίας, απλώς επέμειναν στην άποψη να μη δοθούν άλλα χρήματα στις φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που ούτε η υπουργός το ήθελε, αλλά τα εκατέρωθεν επιχειρήματα χάθηκαν στη μετάφραση.

Η κυρία Κατσέλη τους επέπληξε επειδή της δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα και επιχείρησε να βρει στήριγμα στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Μια κίνηση μάλλον αψυχολόγητη, καθώς οι σχέσεις των δύο υπουργών κινούνται σε λεπτό σκοινί. Ο υπουργός Οικονομικών δεν δήλωσε ότι συμφωνούσε με τη διάταξη και εκείνη εκνευρίστηκε. Ενδεχομένως ο κ. Παπακωνσταντίνου να της επέστρεψε με τον τρόπο του το σχόλιο που η ίδια είχε κάνει λίγες ημέρες νωρίτερα για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Τα λεγόμενά της συζητήθηκαν πολύ από τους βουλευτές του κόμματος στο καφενείο της Βουλής, οι οποίοι έλεγαν ότι ούτε και η ίδια δείχνει να βιάζεται για την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου. Ακόμη και το ΕΣΠΑ, αντί να το βάλει στον φούρνο μικροκυμάτων, το άφησε στη συντήρηση να ξεπαγώνει αργά αργά. Την Παρασκευή η υπουργός αναγνώρισε ότι ήταν λανθασμένη η βιασύνη της να ψηφιστεί η διάταξη.

Οι σχέσεις της κυρίας Κατσέλη με ορισμένους συναδέλφους της μοιάζουν σαν την τσακμακόπετρα με την ίσκα: όταν πλησιάζουν ανάβει φωτιά. Η συνύπαρξή της σε συσκέψεις με τον κ. Θ. Πάγκαλο σπανίως έχει αίσια έκβαση. Πρόσφατο παράδειγμα η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον Πειραιά.

Εκεί η υπουργός Οικονομίας άρχισε να παραθέτει τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, ώσπου τη διέκοψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να πει εκείνος τα σωστά έργα. Οι τραπεζίτες εδώ και μήνες διαμαρτύρονται για την αδυναμία συνεργασίας με την υπουργό και δείχνουν σαφώς την προτίμησή τους προς τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ορισμένοι βουλευτές του κόμματος έχουν θέσει θέμα επανένωσης των δύο υπουργείων.

Η βουλευτής που θα γινόταν «τσαρίνα» της Οικονομίας κινδυνεύει να μείνει χωρίς «τίτλους ευγενείας» στην αυλή της εξουσίας. Ως τον Ιανουάριο η ζυγαριά με την οποία μετρούσε τις επιπτώσεις της κρίσης ο κ. Παπανδρέου φαινόταν να γέρνει υπέρ της κυρίας Κατσέλη.

Συγγνώμη, λάθος!
«Μea culpa»αναφώνησε χθες η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, λίγες ώρες μετά την απόσυρση του άρθρου για την τιμολόγηση των φαρμάκων, στην οποία την υποχρέωσε η σφοδρή αντίδραση μερίδας των βουλευτών του ΠαΣοΚ.«Πέσαμε θύματα του υπερβολικού ζήλου να γλιτώσουμε το επιπλέον ημερήσιο κόστος των 2,7 εκατ.λόγω της σημερινής τιμολόγησης» αναγνώρισε η κυρία Κατσέλη μιλώντας σε συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να ενημερωθούν οι βουλευτές για τη λίστα φαρμάκων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top