Οι Έλληνες παραδοσιακά αρέσκονται να κατασκευάζουν μύθους, να αυτοπαραμυθιάζονται, να ρίχνουν το βάρος για ό,τι κακό συμβαίνει σε τρίτους, κυρίως ξένα κράτη, και να συνεχίζουν τον κατήφορο προς την κόλαση που χτίζουν με την ψήφο και τις πλάνες τους, ήσυχοι με τη συνείδησή τους, αφού κατά περίοδο τους φταίνε οι Εβραίοι, οι Τούρκοι, οι Αμερικάνοι, οι Εγγλέζοι και τελευταία οι Γερμανοί!..
Ψηφίζουν ό,τι τους γυαλίζει και μετά το ακολουθούν στη διευρυμένη κόλαση που δημιουργεί, μέχρι να το βαρεθούν, οπότε το καταδικάζουν, όχι για το κακό που έκανε, αλλά για όλα τα κακά της ιστορίας τους, με κριτήριο ότι το βαρέθηκαν και τους γυάλισε κάτι άλλο, που πριν λίγα χρόνια το αντιμετώπιζαν με απέχθεια!
Πώς να πιστέψει κανείς ότι κοινωνία με τέτοιες δομημένες αντιλήψεις μπορεί να βρει διέξοδο στα προβλήματά της; Και πώς να μην μπει στον πειρασμό κάθε πολιτικός και κάθε «ανημέρωτης» να στοιχηθεί μαζί της και να της λέει ό,τι της αρέσει, βαθαίνοντας το λάκκο της, αλλά κερδίζοντας χρόνο εκμετάλλευσης του δημοσίου ταμείου και του εξουσιαστικού του «θρόνου»;
Οι Έλληνες δήλωναν μέχρι χθες πρόθυμοι για οικονομικές θυσίες για το καλό της χώρας. Όπως φάνηκε όμως στην προχθεσινή δημοπρασία, οι επενδυτές, παρά τα σκληρά μέτρα, είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να δανείσουν την Ελλάδα… αλλά με ακόμα υψηλότερα τοκογλυφικά επιτόκια!
Έτσι, το 65% του πακέτου των σκληρών μέτρων (4,8 δισ. ευρώ), που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη… μείωση του ελλείμματος, θα «εξανεμιστεί» για την πληρωμή των τόκων του δανεισμού!..
Και η κατάσταση θα γίνει χειρότερη στο προσεχές δίμηνο, όπου η χώρα θα πρέπει να δανειστεί τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ! Στη Βουλή η μία υπουργός Οικονομίας αφήνει αιχμές κατά του άλλου… υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και προτρέπει δημόσια το οικονομικό επιτελείο (!), στο οποίο τυπικά ανήκει, να φορολογήσει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών!
Και ο Γ. Παπακωσταντίνου, σαν να μη το άκουσε, ζητάει από τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο «σωτηρίας», τονίζοντας ότι «όταν ξεπεραστεί η κρίση θα μπορέσουμε στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου να επιστρέψουμε στους πολίτες ένα μέρος της αγοραστικής τους δύναμης».
Πώς θα ξεπεραστεί η κρίση με τη διασπασμένη κυβέρνηση και τη βολεμένη στις πλάνες της κοινή γνώμη; Αυτό κανείς δεν θα το εξηγήσει…
Greek National Pride
Δημοσίευση σχολίου