GuidePedia

0
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα» και θα δημοσιευθεί αναλυτικά στο «Βήμα της Κυριακής», το 40,4% δηλώνει ότι διαφωνεί και το 7,5% ότι μάλλον διαφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας πως οι νέες ρυθμίσεις έχουν διχάσει την ελληνική κοινωνία.
Από την άλλη πλευρά, το 36,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με τα νέα μέτρα, ενώ ένα άλλο 10,1% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί, εξισορροπώντας σχεδόν απόλυτα τις αρνητικές ψήφους.

Το ίδιο μοιρασμένες είναι οι απόψεις και στο ερώτημα αν οι πολίτες θεωρούν τα μέτρα δίκαια ή άδικα, αλλά με την πλάστιγγα να γέρνει σαφώς υπέρ εκείνων που τα θεωρούν άδικα. Τα μέτρα θεωρούνται άδικα από το 35,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ δίκαια μόλις από το 9%. Ταυτόχρονα όμως τα θεωρούν μάλλον δίκαια το 31,2% και μάλλον άδικα το 12,9%.

Οι πολίτες διαφωνούν με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την αύξηση ως 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ και με το πάγωμα όλων των συντάξεων για το 2010, ενώ αντιθέτως επιδοκιμάζουν τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και ιδιαίτερα στις αποδοχές των πολιτικών και των ανώτατων κρατικών λειτουργών.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.044 ατόμων και πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top