GuidePedia

0
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε, έκκληση για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και αυστηρότερη επίβλεψη των δημοσιονομικών των χωρών-μελών, προκειμένου να προστατευθεί η νομισματική ένωση από περαιτέρω κρίσεις.
Σε άρθρο του στους Financial Times, τονίζει ότι η νομισματική ένωση της Ευρώπης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ότι πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατευθεί από μια νέα κρίση. «Οι επιπτώσεις της κρίσης γίνονται ακόμη πιο εμφανείς, οι αγορές εργασίας σε μερικές χώρες
έχουν μείνει πίσω και το κυβερνητικό χρέος σχεδόν παντού είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα επιτρεπόμενα όρια για το έλλειμμα», αναφέρει ο Σόιμπλε.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, υπάρχει μόνο ένας τρόπος ενέργειας: Όλες οι χώρες τις Ευρωζώνης πρέπει να επιστρέψουν στην αυστηρή τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης το γρηγορότερο δυνατόν.

«Η συνεργασία μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης πρέπει να είναι πιο εκτεταμένη, πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στην λήψη αποφάσεων», επισημαίνει.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Σόιμπλε τονίζει ότι θα πρέπει να δοθούν μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην Eurostat προκειμένου να επιβλέπει τα δημόσια οικονομικά των χωρών-μελών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top