GuidePedia

0
Αν στην καρδιά του χειμώνα θέλετε μια ανανέωση τύπου spa ή έχετε διάθεση για εξωτισμό, υπάρχει τρόπος να τον βιώσετε μέσα στην μπανιέρα σας και μάλιστα με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία σας.
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Μπάνιο με φυτά (Ινδιάνικο Αμερικής)
Βράστε σε μια μικρή κατσαρόλα μια χούφτα φύλλων φασκόμηλου, ένα λεμόνι κομμένο σε κομμάτια και μια χούφτα άνθη λεβάντας...... Αφήστε το να κοχλάσει για δέκα λεπτά, φιλτράρετε το νερό και προσθέστε το στην μπανιέρα σας. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ Μπάνιο με γάλα καρύδας (Ινδονησία)
Κάντε μασάζ στο σώμα σας με λίγο γάλα καρύδας ανακατεμένο με σκόνη καρύδας για να επιτύχετε απολέπιση. Βάλτε 100 ml γάλα καρύδας σε ένα μπολ, προσθέστε τέσσερις σταγόνες απόσταγμα βανίλιας, δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και δύο σταγόνες αιθέριου ελαίου κίτρου. Βάλτε αυτό το μείγμα στην μπανιέρα σας και μείνετε βυθισμένοι σε αυτό για 20 λεπτά.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Μπάνιο με άνθη πορτοκαλιάς (Αίγυπτος)
Κάψτε λιβάνι από δένδρο storax που μυρίζει σαν βανίλια και μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με τέτοια είδη. Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό (38 βαθμούς Κελσίου). Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε ένα ποτήρι γάλα και προσθέστε δύο καπάκια άρωμα λουλουδιών πορτοκαλιάς, δύο φύλλα φρέσκιας μέντας και ένα ξυλάκι κανέλας. Οταν αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίξτε το μείγμα στην μπανιέρα. Βυθιστείτε σε αυτήν και ολοκληρώστε με ένα ντους κρύου νερού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
Μπάνιο με κακάο (Μεξικό)
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, τρεις κουταλιές της σούπας άργιλο, μιάμιση κουταλιά έλαιο γλυκού αμύγδαλου, πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρεϊπφρουτ και πέντε σταγόνες αιθέριου ελαίου από γεράνι. Ρίξτε αυτό το μείγμα στην μπανιέρα που θα είναι γεμάτη με χλιαρό νερό. Χαλαρώστε μέσα σε αυτήν για 15 λεπτά. Ξεπλυθείτε και τρίψτε καλά τα νύχια σας, γιατί το κακάο μπορεί να μην αφήνει λεκέδες στην επιδερμίδα, αλλά δεν κάνει το ίδιο και στα νύχια.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΩΝ ΙΩΣΕΩΝ
Μπάνιο με γκρεϊπφρουτ (Κίνα)
Πλύνετε δύο μεγάλα κινέζικα γκρεϊπφρούτ, στύψτε τα και φυλάξτε τον χυμό στο ψυγείο. Κόψτε τη φλούδα τους σε κομμάτια και βράστε τα σε δύο λίτρα νερό για δέκα λεπτά. Γεμίστε την μπανιέρα με νερό του οποίου η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Προσθέστε ό,τι είχατε μες στην κατσαρόλα στην μπανιέρα. Πριν μπείτε μέσα, ανακατέψτε τον χυμό με λίγο ζεστό νερό και, αν θέλετε, προσθέστε λίγη ζάχαρη. Απολαύστε αυτό το ρόφημα, ενώ θα χαλαρώνετε μες στη μπανιέρα σας για 20 λεπτά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top