GuidePedia

0
Με απαισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον τους οι Ελληνες. Θεωρούν ότι τα οικονομικά του νοικοκυριού τους θα επιδεινωθούν το 2010 και αναπολούν ως καλύτερη μεταπολιτευτική,την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου
Στο ναδίρ της αισιοδοξίας τους βρίσκονται οι Ελληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Focus που διεξήχθη σε δείγμα 1020 ατόμων το διήμερο 21ης και 22ας Δεκεμβρίου.
Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews προκύπτει ότι:......
Ενας στους δύο Ελληνες (50,3%) θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερέψει εντός του 2010. Ανάλογο ποσοστό (51,9%) όταν ερωτάται «πως αντιμετωπίζετε το προσωπικό σας μέλλον» απαντά "με προβληματισμό", ενώ το 20% δεν διστάζει να πει "με φόβο". Καταγράφεται όμως (πάλι καλά) και ένα 26,6% συμπολιτών μας που ατενίζουν με αισιοδοξία το προσωπικό τους μέλλον.
Οι Ελληνες φαίνεται να ποσυνδέουν την παρούσα κρίση από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον αφού σε ποσοστό 62,3% απαντούν πως είχαν διαγνώσει την έλευσή της "εδώ και 3-4 χρόνια".
Ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, οι δημοσκοπούμενοι αποτιμούν θετικά τις «μέχρι τώρα κινήσεις» τόσο του πρωθυπουργού (59,4%) όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (49,2%)

Πού 'σαι Ανδρέα...
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν την οκταετία 1981 - 1989 ως περίοδο αλόγιστης δημοσιονομικής επέκτασης και διόγκωσης του κράτους, φαινομένων δηλαδή που επέτειναν τις μεγάλες παθογένειες που σήμερα θεωρούνται το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των δημοσίων οικονομικών.

Ωστόσο, εφόσον η συγκεκριμένη δημοσκόπηση απηχεί παγιωμένες στάσεις των Ελλήνων, τότε η εν λόγω οκταετία φιλοξένησε την καλύτερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση της χώρας με ποσοστό 41,1%. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αξιολογείται μάλιστα ως ο καλύτερος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός. Ακολουθεί η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή (20,4%) και αυτή του Κώστα Σημίτη με 7,3%.

Σημίτης για Πρόεδρος, Φώφη για Δήμαρχος

Ο Κώστας Σημίτης (18,1%) ο Κώστας Καραμανλής (14,6%) ακολουθούμενοι από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο (10,1%) θεωρούνται οι καταλληλότεροι για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν στην ίδια δημοσκόπηση ποιοί θα ήθελαν να είναι οι επίσημοι υποψήφιοι των κομμάτων τους για τους δημαρχιακούς θώκους Αθηνών και Θεσσαλονίκης:

Οι του ΠΑΣΟΚ ζητούν για υποψηφίους Δημάρχους Αθηναίων, κατά σειράν, τους Φώφη Γεννηματά (27,8%) Μ. Χρυσοχοϊδη (16,2%) και Κ. Σκανδαλίδη, ενώ έκπληξη προκαλεί η αναρρίχηση στην τέταρτη θέση των προτιμήσεών τους της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη που ακολουθείται από την κυρία Διαμαντοπούλου.
Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν ξανά το χρίσμα στον Νικήτα Κακλαμάνη (34,9%), ενώ το top five των προτιμήσεών τους συμπληρώνουν οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλεξία Εβερτ.
Στη Θεσσαλονίκη ο ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν για επόμενο δήμαρχο έναν εκ των Σπύρου Βούγια (23,5%), Χρύσας Αράπογλου (21,5%) Θοδωρή Ζαγοράκη (19,0%) Εύας Καϊλη (10,3%) και Διονύση Σαββόπουλου (5,9%).
Ντέρμπυ προτιμήσεων προκύπτει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας καθώς ναι μεν ο Παν. Ψωμιάδης κρίνεται ως καταλληλότερος (και) για δήμαρχος, ακολουθείται όμως από κοντά από τους Γκιουλέκα, Ράπτη, Καλαφάτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top