GuidePedia

0
Η αθηναϊκή ελίτ περιορίστηκε φέτος σε μικρά καλέσματα entre nous (μεταξύ μας) μη θέλοντας να προκαλέσουν -όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται- σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, ενώ η πλειονότητα επέλεξε να περάσει τις γιορτές στο εξωτερικό.....

Ελβετία και Μπαχάμες
Σεν Μόριτζ: Αποτελεί τον τοπ προορισμό των χειμερινών διακοπών για τους μεγιστάνες. Εκεί είχαν από παλιά τα σαλέ τους οι μεγαλύτεροι κροίσοι του κόσμου (ο Σάχης της Περσίας, οι Γκριμάλντι του Μονακό, οι οικογένειες Ανιέλι, Νιάρχου, Ωνάση κ.ά). Σημαντικό ατού του είναι το υψηλών προδιαγραφών life style, με τα βραβευμένα γκουρμέ εστιατόρια, τα πολυτελή κλαμπ, καζίνα.Οι περισσότεροι γιόρτασαν αθόρυβα τα Χριστούγεννα στην Αθήνα και από την επομένη ξεκίνησαν να αναχωρούν προς διάφορους προορισμούς με ορίζοντα επιστροφής μετά τα Θεοφάνια. Στις προτιμήσεις τους ήταν η Ελβετία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία, το κοσμοπολίτικο Ασπεν στις χιονισμένες πλαγιές του Κολοράντο, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, αλλά και πιο «ζεστοί» προορισμοί, όπως το Μαϊάμι, η Καραϊβική και οι Μπαχάμες.

Η Ελβετία με τα 47 χιονοδρομικά κέντρα και ιδιαίτερα τα διαχρονικής αξίας κοσμοπολίτικα Σεν Μόριτζ και Γκστάαντ, υπήρξε και φέτος πρώτη επιλογή των Ελλήνων κροίσων και του διεθνούς τζετ-σετ.

Για εκείνους είναι μία μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο για να κάνουν σκι και να χαλαρώσουν στον καθαρό αέρα των Αλπεων, αλλά και για να συναντηθούν μεταξύ τους. Το πρόγραμμα είναι λίγο-πολύ γνωστό: η ημέρα ξεκινά με σκι στις πάλλευκες πλαγιές και στάσεις στα εστιατόρια που βρίσκονται δίπλα στις πίστες για φαγητό ή καφέ, συνεχίζεται με βόλτες το απόγευμα στον δρόμο με τα καταστήματα και τα πολυτελή ξενοδοχεία όπου οι επισκέπτες «δειγματίζουν» τα πανάκριβα apres ski outfits τους και ολοκληρώνεται το βράδυ με έξοδο στα γκουρμέ εστιατόρια και κλαμπ της περιοχής.

Αλλά και για εκείνους που δεν κάνουν σκι υπάρχουν μια σειρά από δραστηριότητες, εκδρομές, αλλά και εκπληκτικά σπα, αφού όλα τα λουξ ξενοδοχεία παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες.

Πολλές, μάλιστα, από τις κυρίες της αθηναϊκής κοινωνίας που δεν αγαπούν τα σπορ στο χιόνι, θεωρούν τις διακοπές στα σαλέ των Αλπεων μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συναντήσουν τις φίλες τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top