GuidePedia

0
Οι απειλές της Αλ Κάιντα «έκλεισαν» την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη. Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σαναά έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ύστερα από τις απειλές της Αλ Κάιντα.
Έκλεισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη, ύστερα από απειλές που δέχθηκε από την Αλ Κάιντα, ενώ οι Υεμενίτες υπάλληλοί της δέχθηκαν οδηγίες να προσέλθουν στην πρεσβεία μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα Αμερικανοί και ξένοι διπλωμάτες.......
Το υεμενικό προσωπικό της πρεσβείας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι τούς ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους.
«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά θα παραμείνει κλειστή σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2010, ύστερα από επανειλημμένες απειλές της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου ότι θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους στην Υεμένη», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.
Σύμβουλος του Ομπάμα δήλωσε πως η Αλ Κάιντα ετοιμάζει επίθεση
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στην πρωτεύουσα της Υεμένης, ανέφερε σήμερα ένας σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι «υπάρχουν ενδείξεις πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στη Σαναά».
Νωρίτερα σήμερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top