GuidePedia

0
Εδωσαν μεθοδικά και αδιάκοπα τη μάχη, μεταξύ και άλλων κορυφαίων, στην αχανή Β’ Αθήνας. Ουδείς αιφνιδιάστηκε από την πρωτιά του Λοβέρδου ή τη θεαματική άνοδο του Χρυσοχοΐδη ή την κατάληψη της τρίτης θέσης από τη Λούκα Κατσέλη. Οι τρεις πρώτοι στη σειρά αιφνιδιάστηκαν όμως δύο μέρες μετά τη νίκη, όταν συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου μοίραζαν υπουργεία.
Ασφάλεια
Ο Χρυσοχοΐδης μάζεψε 100 χιλιάδες σταυρούς και πολλές προσδοκίες. Ως πετυχημένος Δημόσιας Τάξης δεν περίμενε ότι θα γυρίσει στον τόπο του... εγκλήματος.......
Από το πρώτο σοκ πέρασε γρήγορα στη δράση και στο να υπηρετεί την «ασφάλεια», που επιζητούν οι πολίτες, έχοντας ήδη ακούσει «μπράβο» και δημοσίως από τον πρωθυπουργό. Η δημοφιλία του εκτινάχτηκε - και οι «φιλοδοξίες του», προσθέτουν οι άσπονδοι πράσινοι φίλοι του στη Β’ Αθήνας.
Ασφαλιστικό
Ο πρώτος και με διαφορά (120 χιλιάδες σταυρούς) στη Β’ Αθήνας είναι επίσης δημοφιλής, επικοινωνιακός και μαχητικός. Ανέλαβε το «Ασφαλιστικό» τη δεύτερη «καυτή πατάτα» της κυβέρνησης - πράγμα που σημαίνει ότι διά στόματος Λοβέρδου θα ακουστούν στο τέλος σκληρές αλήθειες. Βγήκε ή μπήκε από την τσέπη του η παραίτηση μετά την κόντρα του με την Κατσέλη για την εθελουσία στον ΟΛΠ δεν έχει πια ιδιαίτερη σημασία, αφού οι νομικοί τους συνεργάζονται για την... προκρούστεια (;) λύση. Το 2010 έτσι κι αλλιώς για τον Λοβέρδο σημαίνει κρας τεστ της δημοφιλίας του, μετά την αναμενόμενη μετωπική για το Ασφαλιστικό.


Και ΕΣΠΑ
Τσαρίνα δεν έγινε, της έλαχαν το «λιμάνι», η Cosco και η απεργία, της τα έψαλε σε μια συνεδρίαση ο Πάγκαλος και στο τέλος τα άκουσε και από τον Λοβέρδο: «Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ για τις εθελουσίες». Η Λούκα Κατσέλη, που φτιάχνει προφίλ φιλολαϊκού πολιτικού («όχι στα σκληρά μέτρα» και τα συναφή), διαθέτει ισχυρή «προίκα» στη Β’ Αθήνας (τρίτη στη σειρά και πρώτη από τις γυναίκες), αλλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Οι φιλοδοξίες της δεν... περιγράφονται εύκολα. Περιγράφονται όμως αναγκαστικά οι φιλόδοξοι στόχοι της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Αλλά ακόμη δεν έχει δίπλα της τον αρμόδιο γενικό γραμματέα...


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Χαρτζιλίκι... επιστροφής στις πατρίδες τους



Από τα φανάρια και τα στενά της Ομόνοιας επιστροφή στην πατρίδα... Παράλληλα με τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες 2ης γενιάς, η κυβέρνηση δρομολογεί την οικειοθελή επιστροφή εκατοντάδων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. Η προσπάθεια εθελούσιου επαναπατρισμού για μη νόμιμους μετανάστες βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η επιστροφή όσων επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους και δεν έχουν τη δυνατότητα, καθώς στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, δεν γίνονται αποδεκτοί από αεροπορικές εταιρείες, δεν υπάρχει τακτική αεροπορική σύνδεση ή ακόμα η χώρα τους δεν έχει πρεσβεία στην Ελλάδα.


Προτεραιότητα για εκούσιο επαναπατρισμό έχουν όσοι προέρχονται από Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Ερυθραία, Μιανμάρ, Ινδία και Πακιστάν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σε αυτήν τη φάση αξιοποιεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 540.000 ευρώ, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και εξάμηνη παρακολούθηση της παραμονής όσων επιστρέψουν. Ο φορέας που θα αναλάβει τον συντονισμό του εγχειρήματος θα καταβάλει και ένα ποσό χρημάτων σε όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα, από το οποίο το 50% θα δίδεται εξαρχής, ενώ το υπόλοιπο θα το λαμβάνουν όταν φτάσουν στην πατρίδα τους.

Προβλέπεται επίσης μια ευρεία καμπάνια ενημέρωσης με σποτ, καταχωρίσεις και ενημερωτικά έντυπα σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αραβικά, Ρωσικά, Γαλλικά και Αγγλικά), καθώς και σε διαλέκτους του Πακιστάν (Παστού), Περσικά (Φαρσί) και Αφγανικά (Ουρντού). Επίσης θα υπάρχει ειδική προσέγγιση σε χώρους συνάθροισης παράνομων μεταναστών, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Γ.ΑΠ.



Γόρδιος δεσμός η ίδρυση νέων Εφετείων
«Μπαρούτι» μυρίζει ο χώρος της Δικαιοσύνης, καθώς εντείνονται οι αντιπαραθέσεις, με αφορμή τα αιτήματα ίδρυσης νέων Εφετείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρόβλημα ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια αρκετές περιφέρειες και η απελθούσα κυβέρνηση αποφάσισε να το λύσει, προωθώντας την προοπτική ίδρυσης νέων Εφετείων στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη, στην Εύβοια, στην Αιτωλοακαρνανία κ.λπ.

Οι τοπικές κοινωνίες, οι τοπικοί βουλευτές, δικηγορικοί κι εμπορικοί σύλλογοι, ακόμα και μητροπολίτες διχάστηκαν.

Ηδη, το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, αλλά και άλλων υπουργών, μέχρι και το πρωθυπουργικό γραφείο, έχουν κατακλυστεί από επιστολές «τελεσίγραφα», με τις οποίες οι τοπικοί φορείς προειδοποιούν (ο καθένας από την πλευρά του) ότι η ίδρυση ή η μη ίδρυση νέων Εφετείων θα αποτελέσει «casus belli» για κάθε περιφέρεια ανάλογα με το τι θα κάνει η κυβέρνηση.

Η πιο εμπόλεμη ατμόσφαιρα υπάρχει στην Κρήτη, με εκατέρωθεν απειλές για καταλήψεις δικαστηρίων, και όχι μόνο, ενώ προειδοποιητική επιστολή απηύθυνε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, που αντιτίθεται στη δημιουργία Εφετείου στη Μυτιλήνη.

Πρόκειται για έναν αληθινό γόρδιο δεσμό και οι εκατέρωθεν προειδοποιήσεις οδηγούν στο «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Να δούμε ποιος και πώς «θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»...

ΑΛ. Α.

Πιο συχνή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μαθαίνουν για την κυβερνητική πολιτική από το «στόμα του αλόγου» (κατά την κλασική βρετανική έκφραση), προτείνουν στον πρωθυπουργό δύο στενοί συνεργάτες του

Δημοσίευση σχολίου

 
Top