GuidePedia

0
Aποτυχία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η απόπειρα κατά της Delta
Η αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της πτήσης Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ, είναι το αποτέλεσμα «συλλογικής αποτυχίας» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (Διευθυντής του Κέντρου Αντιτρομοκρατικού Αγώνα).
Η αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της πτήσης από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων, είναι το αποτέλεσμα «συλλογικής αποτυχίας» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.... παραδέχτηκε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου Διευθυντής του Κέντρου Αντιτρομοκρατικού Αγώνα (NCTC), Μάικλ Λέιτερ.
«Θέλω να είμαι σαφής: (ο Ούμαρ Φαρούκ) Αμντουλμουτάλαμπ δεν θα έπρεπε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο την ημέρα των Χριστουγέννων. Το σύστημα καταπολέμησης της τρομοκρατίας γνώρισε μια συλλογική αποτυχία», δήλωσε ο Λέιτερ, του οποίου η υπηρεσία συντονίζει τις διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Υπήρξε μια αποτυχία στη σύνδεση και την πλήρη κατανόηση των πληροφοριών που είχαμε συλλέξει. Εμείς δεν συσχετίσαμε τις πληροφορίες που θα επέτρεπαν να εντοπιστεί ο Αμντουλμουτάλαμπ και να μην του επιτραπεί η επιβίβαση στο αεροπλάνο την ημέρα των Χριστουγέννων», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας του Κογκρέσου.

Εναντίον του Ούμαρ Φαρούκ Αμντουλμουτάλαμπ, 23 ετών, από την Νιγηρία, ασκήθηκε ποινική δίωξη στις ΗΠΑ για αποτυχημένη απόπειρα καταστροφής του αεροσκάφους που έκανε την πτήση 253 από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ.

www.kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top