GuidePedia

0
  • Δικαιώθηκε από το Βρετανικό Εφετείο ο Μ.Αποστολίδης στην υπόθεση Όραμς

  • Λευκωσία: Αντιφατικές είναι οι δηλώσεις του ζεύγους Τσάρλι και Λίντα Όραμς σχετικά με τη συμμόρφωσή τους προς την απόφαση του Εφετείου της Βρετανίας για τον εκ μέρους τους σφετερισμό της ακίνητης περιουσίας του Μελέτη Αποστολίδη στην κατεχόμενη Λάπηθο..... Σε αποκλειστική συνέντευξη σε αγγλόφωνη εφημερίδα της Λευκωσίας, η Λίντα Οραμς αναφέρει ότι με το σύζυγό της θα συμβουλευτούν τους δικηγόρους τους και κατά πάσα πιθανότητα θα αποταθούν για άδεια κατεδάφισης της έπαυλης, που έκτισαν μέσα στην περιουσία του Μελέτη Αποστολίδη.
    Είπε ότι ο χρόνος πιέζει, καθώς το Εφετείο θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της απόφασης. Πρέπει, ανέφερε, "να εφαρμόσουμε την απόφαση όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του Βρετανικού Δικαστηρίου".
    Η Λίντα Όραμς δηλώνει επίσης ότι η έκβαση της υπόθεσης θα προκαλέσει προβληματισμό σε εκατοντάδες άλλους συμπατριώτες της που έχουν εξοχικές κατοικίες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, τις οποίες οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες τους τις εγκατέλειψαν, όπως ισχυρίστηκε, με την εισβολή.
    Αντίθετα, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις" δημοσιεύει δηλώσεις της κ. Όραμς ότι "δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να καταστρέψει τη ζωή τους".
    H κ. Οραμς είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έλθει στην Κύπρο και "θα συναντηθεί με αρμοδίους". Δήλωσε ότι θα κάνουν "ό,τι περνά από το χέρι τους για αναχαιτίσουν την υλοποίηση της απόφασης".
    Πολύπλοκη η εφαρμογή της απόφασης

    Πολύπλοκη χαρακτήρισε ο Μελέτης Αποστολίδης την εφαρμογή της απόφασης του βρετανικού Εφετείου λόγω της κατοχής.

    Ο κ. Αποστολίδης είπε πως οι Όραμς φαίνεται να προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης άδειας κατεδάφισης. Αυτό ενδεχομένως, συνέχισε, να είναι μια προσπάθεια για να ξεφύγουν από το ενδεχόμενο να υποστούν συνέπειες παρακοής δικαστηρίου.

    Δημοσίευση σχολίου

     
    Top