GuidePedia

0
Κατά της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν.
Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους στο Νότιο Ουαζιριστάν του Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις ένοπλοι, ανακοίνωσαν πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
«Οι πύραυλοι έπληξαν έναν ανταρτικό στόχο. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς», δήλωσε η ίδια πηγή......
Το Βόρειο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν, είναι προπύργιο της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.
Φονική έκρηξη βόμβα
Έκρηξη βόμβας σε σχολή αξιωματικών στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ στοίχισε νωρίτερα τη ζωή τριών σπουδαστών και τους τραυματισμούς άλλων ένδεκα σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Στην περιοχή είχαν να αναφερθούν χρόνια επεισόδια Ισλαμιστικής εξτρεμιστικής βίας, αλλά από το 2009 έχουν καταγραφεί αρκετές επιθέσεις.
Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ραουαλακότ.
«Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν και κατά πόσον ήταν επίθεση αυτοκτονίας ή έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί από πριν», δήλωσε ο Τζαβέντ Ικμπάλ, επικεφαλής της αστυνομίας στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχει το Πακιστάν.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου πέντε άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο σε επίθεση εναντίον χώρου όπου συναντώνταν σιίτες ενώ διαρκούσε η Ασούρα, μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές εορτές για τους σιίτες, στην Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστανικού Κασμίρ.
Τα επεισόδια βίας ήγειραν σε παρατηρητές την ανησυχία ότι οι εξτρεμιστές επεκτείνουν την εκστρατεία τους σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις του στρατού στο Νότιο Ουαζιριστάν

Δημοσίευση σχολίου

 
Top