GuidePedia

0

Στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις με τα διευθυντικά στελέχη του υπουργείου που συμμετείχαν στην διαμόρφωση του προσχεδίου, με τα οποία θα υπάρξει και ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους του προγράμματος και τις «απαιτήσεις» της Επιτροπής.
Στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν από το πρωί της Τετάρτης οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και της ΕΚΤ προκειμένου......
να ξεκινήσουν τις επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες, έχοντας στα χέρια τους πλέον το προσχέδιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την επόμενη τριετία.
Την Πέμπτη τη σκυτάλη της ενημέρωσης των εμπειρογνωμόνων παίρνουν την Πέμπτη αντίστοιχοι παράγοντες των τεσσάρων άλλων υπουργείων που αναμένεται να αναλάβουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των υπουργείων Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Εθνικής Αμυνας.

Αφού το κλιμάκιο διαμορφώσει πλήρη εικόνα για το περιεχόμενο του ΠΣΑ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον κατ' εξοχήν αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γ.παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται πάντως ότι όπως έχει ήδη ενημερώσει η Επιτροπή μέσω του γραφείου του Χοακίν Αλμούνια, η ΕΕ δεν θα πάρει επίσημη θέση για το ελληνικό ΠΣΑ πριν φτάσει στις Βρυξέλλες το τελικό σχέδιο, στα τέλη Ιανουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top