GuidePedia

0
Έως και τρεις μήνες λιγότερο μπορούν να υπηρετήσουν ναύτες και σμηνίτες που θα καταταχθούν τους επόμενους μήνες στις ένοπλες δυνάμεις με μια αναγκαία προυπόθεση: θα πρέπει να πάρουν μετάθεση σε προκεχωρημένη μονάδα. Το News247 έχει στη διάθεσή του τη λίστα με όλες τις μονάδες που εξασφαλίζουν μειωμένη θητεία στα δύο όπλα:....


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Ναυτικοί Σταθμοί και Ναυτικά Παρατηρητήρια
*Σαμοθράκης
*Λήμνου
*Λέσβου
*Χίου
*Σάμου
*Λέρου
*Ρόδου
*Καρπάθου
*Κω

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
*Αεροπορικές βάσεις και μονάδες ραντάρ
*Διδυμοτείχου
*Λήμνου
*Λέσβου
*Σάμου
*Ρόδου
*Κω

Όσοι δεν μετατεθούν στις παραπάνω μονάδες είναι υπόχρεοι θητείας 12 μηνών

Πόλεμος για ένα "μέσον"

Με τη διασύνδεση τόπου μετάθεσης και χρόνου θητείας εκτιμάται ότι θα μπει τέλος στη διαμάχη μεταξύ των προνομιούχων, στον ακήρυχτο «πόλεμο των βυσμάτων» για μια θέση στον ήλιο. Μέχρι τώρα μονάδες όπως ο Ναύσταθμος της Σαλαμίνας, το Κέντρο Εκπαίδευσης στον Πόρο και η Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας θεωρούνταν….παραμεθόριος και φυσικά ο έχων το ισχυρότερο μέσο υπηρετούσε δίπλα στο σπίτι του, χωρίς όμως να υπηρετεί περισσότερο από κάποιον που υπηρετούσε πραγματικά στα σύνορα και όχι στα χαρτιά.

Αμετάθετοι

Είναι αυτονόητο ότι όσοι υπηρετήσουν στις προκεχωρημένες μονάδες, προκειμένου να κάνουν μικρότερη θητεία, δεν δικαιούνται δεύτερη μετάθεση.

Σταδιακή μείωση θητείας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η μείωση της θητείας σε πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία, και εφόσον υπηρετήσουν στα σύνορα, θα γίνει σταδιακά.
Για όσους κατατάχθηκαν το Νοέμβριο θα υπηρετήσουν 1 μήνα λιγότερο δηλαδή 11 μήνες.
Για όσους καταταγούν το Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 2 μήνες λιγότερο δηλαδή 10 μήνες.
Για όσους καταταγούν το Μάιο θα υπηρετήσουν 3 μήνες λιγότερο δηλαδή 9 μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι στο στρατό ξηράς όλοι ανεξαιρέτως υπηρετούν 9 μήνες ενώ τα προσεχή χρόνια προβλέπεται η κατάργηση της θητείας σε πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top