GuidePedia

0
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνεια. Παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ετελέσθη στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, ο αγιασμός των υδάτων.
Στους άνδρες του συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων οι οποίοι βούτηξαν και έπιασαν το σταυρό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε αναμνηστικά δώρα......
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην τελετή του αγιασμού των υδάτων η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και τη ΝΔ ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης.
Παρέστησαν ακόμα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, βουλευτές της πρώτης και δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της τελετής, η κ.Κατσέλη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και είπε ότι η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων παραπέμπει στη ναυτοσύνη. Ευχήθηκε επίσης το 2010 να είναι χρονιά ουσιαστικής στήριξης της ελληνικής σημαίας και ενίσχυσης της ναυτιλίας μας, της ασφάλειας των πλοίων και των ναυτικών μας για να μην έχουμε δυστυχήματα όπως το τελευταίο.
Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία της ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει στην οικονομία, τονίζοντας ότι το 2010 θα είναι μια χρονιά δουλειάς και ελπίδας.
Ο κ.Τραγάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση μετά από πολλές παλινωδίες προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα θετικά μέτρα αλλά θα είναι αντίθετη στα φορομπηχτικά. Δηλώσεις έκαναν ακόμα ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Πύλο για τον εορτασμό των Θεοφανείων και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία του κ. Ν. Κακλαμάνη έγινε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Συλλόγου.

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Αγιασμός των Υδάτων.



Παπανδρέου: "Χρονιά ανατροπών το 2010"



"Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχαμε πάρει λάθος πορεία, γνωρίζει τις δυσκολίες και τις ζει καθημερινά από τις δυσπραγίες της οικονομίας μέχρι και την αδικία, ξέρει όμως, και είναι βαθιά μου πίστη, ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στην οποία παρέστη στη Μυτιλήνη.



Ο πρωθυπουργός αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο ακριτικό νησί της Λέσβου, είπε ότι οι δυνατότητες του ελληνικού λαού υποβαθμίστηκαν και πνίγηκαν από τις κατεστημένες αντιλήψεις.

"Το 2010 θα είναι χρονιά ανατροπών και μεγάλων αλλαγών για να βάλουμε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, τον τόπο του, το φιλότιμό του, την πρωτοβουλία του, το κέφι του και τα όνειρά του" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, και πρόσθεσε ότι το 2010 θα είναι έτος μεγάλων ανατροπών και αλλαγών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top