GuidePedia

0
Πλωτό του Λιμενικού με κωδικό 040 το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όπου αυτή την περίοδο πλέουν πολλά αλιευτικά σκάφη συγκρούστηκε στις 10.00 πμ με τουρκική ακταιωρο που φέρεται να βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων......
Πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους με συγκεκριμένους ελιγμούς προσπάθησε να απωθήσει την ακταιθωρό, η οποία επίσης άρχισε να κάνει ελιγμούς, με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να συγκρουστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να απεμπλακούν τα σκάφη.
Κύκλοι του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι συμβάν θεωρείται λήξαν και τον χειρισμό του θέματος τον έχει το υπουργείο Εξωτερικών.

Παραβιάσεις
Eντονη αεροναυτική δραστηριότητα ανέπτυξαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, σημειώνοντας παράλληλα αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, τις περισσότερες από την αρχή του έτους.
Συγκεκριμένα προέβησαν σε 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και σε 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ 4 τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα.
Τουρκικά πολεμικά πλοία, 3 φρεγάτες και 2 υποβρύχια, σε συνεργασία με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας πραγματοποιούν από χθες αεροναυτικά γυμνάσια βόρεια της Λήμνου και βόρεια της Καρπάθου. Στα σενάρια των γυμνασίων εμπλέκονται και ελικόπτερα που απονηώθηκαν 9 φορές από τις τουρκικές φρεγάτες χωρίς σχέδιο πτήσης σημειώνοντας και τις αντίστοιχες παραβάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top