GuidePedia

0
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Κάϊρο καθώς χριστιανοί Κόπτες διαδήλωσαν χθες για το θάνατο έξι ομόθρησκών τους, στη νότια Αίγυπτο και κατηγόρησαν τις αρχές ότι δεν αντέδρασαν με τον ενδεικνυόμενο τρόπο. Αξίωσαν δε να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.
Οι διαδηλωτές, που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα, υποστήριξαν ότι οι μειονότητες δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους μουσουλμάνους...... που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού στην Αίγυπτο.
«Μουμπάρακ, γιατί σιωπάς; Είσαι μαζί τους;» φώναζαν οι περίπου 2.000 Κόπτες που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον καθεδρικό ναό Αμπασίγια, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Αίγυπτο.
Εξι Χριστιανοί Κόπτες και ένας Μουσουλμάνος αστυνομικός σκοτώθηκαν στην περιοχή Ναγκάα Χαμάντι, κοντά στο Λούξορ, από ενόπλους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν μετά την επίθεση. Η κυβέρνηση έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, που δεν είναι αποτέλεσμα έντασης μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων.
Ωστόσο οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Σταματήστε τη βία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων. Η Αίγυπτος καίγεται, ενώ οι ηγέτες της κοιμούνται».
Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέσα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και οι υπεύθυνοι ασφαλείας κλείδωσαν τις εξωτερικές πόρτες για να μην βγουν οι συγκεντρωθέντες στους δρόμους, όπου περίπου 500 αστυνομικοί είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να αποτραπούν συγκρούσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top