GuidePedia

0
Διακόπηκαν οι συνομιλίες για το κλίμα στην κοπεγχάγη, μετά την αποχώρηση των αφρικανικών χωρών, οι οποίες με την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών του G77 απαιτούν παράταση της ισχύς του Πρωτοκόλλου του Κιότο.Οι αφρικανικές χώρες αποφάσισαν να απέχουν από τις συνομιλίες, κατηγορώντας τις ανεπτυγμένες χώρες για σαμποτάζ των συνομιλιών. Ζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας του Κιότο και μετά το 2012 και αξιώνουν ......ξεχωριστή συμφωνία για τις εκπομπές ρύπων των αναπτυσσόμενων χωρών.
"Πρόκειται για μία αποχώρηση για τη διαδικασία και τους τύπους, όχι μία αποχώρηση για την ουσία και αυτό είναι λυπηρό", σχολίασε η αυστραλή υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή Πένι Γουόρθ.
Οι αφρικανικές χώρες κατηγόρησαν τα πλούσια κράτη ότι προσπαθούν να καταργήσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο, ενώ πιστεύουν ότι οι συνομιλίες που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα δεν θα ανταποκριθούν στις ανησυχίες τους.
"Οι αναπτυγμένες χώρες επιδιώκουν να αποτύχουν οι συνομιλίες των 192 χωρών, δήλωσε ο Κάμελ Ντζεμουάι", Αλγερινός αξιωματούχος που ηγείται του αφρικανικού γκρουπ, σε συνέντευξη Τύπου.
O Ίβο ντε Μπουρ, ο επικεφαλής της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, προέβλεψε ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν και πάλι νωρίς το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top