GuidePedia

0
Παρέμβαση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την οικονομίαΤην παραμονή της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών αποφάσισε να κάνει την επανεμφάνισή του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Οικονομία.
Σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι «το πρόβλημα της διαφθοράς είναι μέγα και ασφαλώς έχει άμεσες επιπτώσεις και στην οικονομία, δεν είναι όμως το κύριο αίτιο της σημερινής κρίσης». Κατά την άποψή του, «η αιτία της χρεοκοπίας της Ελλάδος είναι ότι από το 1981 έως σήμερα, με εξαίρεση την περίοδο 1990 -1993 μάθαμε να ζούμε.....
πάνω από τις δυνατότητες μας, με δανεικά, επιβαρύνοντας τις επόμενες γενιές και την ίδια περίοδο αρνηθήκαμε με πείσμα να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που έκαναν όλες οι χώρες της Ευρώπης, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί».
Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, «χρέος της πολιτικής ηγεσίας και αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι να πει επιτέλους την πλήρη, τη γυμνή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, που δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερα και από ότι σήμερα την παρουσιάζουμε». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «χωρίς αυτή την έντιμη και ειλικρινή εξήγηση, την οποία δυστυχώς κανένα κόμμα μέχρι σήμερα δεν επεχείρησε, τα επώδυνα μέτρα -που ούτως ή άλλως υπό την πίεση της ανάγκης θα ληφθούν- θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top