GuidePedia

0
Συνάντηση είχε χθες ο Αντ. Σαμαράς με τον Ευ. Μεϊμαράκη.Χθες ήταν η σειρά του κ. Β. Μεϊμαράκη να περάσει το κατώφλι της Ρηγίλλης και να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του κόμματος. Το ραντεβού αυτό έγινε, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει να κάνει συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε κατά το παρελθόν δίαυλο επικοινωνίας.
Συνάντηση είχε χθες ο Αντ. Σαμαράς με τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά να προτείνει θέση στη «σκιώδη κυβέρνηση» στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη.....
και μάλιστα να του αναθέτει τον τομέα του περιβάλλοντος. Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο ίδιος θέλει να κριθεί για τη δική του -αυτόνομη- πολιτική πορεία. «Εχω πια» -είπε χαρακτηριστικά (ρ/ς «Βήμα»)- «μια πολιτική διαδρομή η οποία μου επιτρέπει να κρίνομαι αυτόνομα, ανεξάρτητα και όχι με βάση τις όποιες οικογενειακές συγγένειες διαθέτω. Το λέω αυτό γιατί θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω ότι όταν κάποιος φέρει ένα βαρύ όνομα, προφανώς είναι δύσκολο να τον βλέπει κανείς αυτόνομα κι ανεξάρτητα, αλλά νομίζω ότι η πολιτική διαδρομή του καθενός κρίνεται και γι αυτά που έχει κάνει και γι αυτά για τα οποία μπορεί να προσφέρει. Αυτό ζητούσα πάντα και με αυτόν τον τρόπο ζητούσα κι εγώ να κρίνομαι στη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής».
Σε ό,τι αφορά τον κ. Β. Μεϊμαράκη, όπως βεβαιώνουν και οι δύο πλευρές η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, αν και δεν ετέθη ευθέως από κανέναν θέμα ρόλου για τον τέως υπουργό Αμυνας. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει κανένα αξίωμα. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από μερίδα βουλευτών να αναθέσει στον κ. Μεϊμαράκη την οργάνωση του τακτικού συνεδρίου, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη αποφασίσει.
 Τον τομέα περιβάλλοντος στη «σκιώδη κυβέρνηση» Σαμαρά διεκδικεί ο Κυρ. Μητσοτάκης
Τον τομέα περιβάλλοντος στη «σκιώδη κυβέρνηση» Σαμαρά διεκδικεί ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο κ. Μεϊμαράκης στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση απέφυγε να μιλήσει για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον νέο πρόεδρο. «Από το 1974 μέχρι σήμερα είμαι παρών και δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή για τις αρχές της ΝΔ. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Χθες ο κ. Σαμαράς συνάντησε επίσης τον κ. Γ. Κοντογιάννη, ο όποιος επίσης είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη, ενώ σήμερα θα δει την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κυρία Μ. Γιαννάκου, και μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα «κλείσει» το ραντεβού του με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο.
Εν τω μεταξύ, στη Ρηγίλλης συνεχίζονται οι συσκέψεις για την ανάθεση ρόλων σε βουλευτές και στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρίσιμο στοίχημα της προετοιμασίας της ΝΔ για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει ο κ. Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη και για την εισήγηση υποψηφιοτήτων σε δήμους και νομαρχίες προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top