GuidePedia

0
 Δεν θα ανεχθούμε βία
Στη Βουλή μεταφέρθηκε την Παρασκευή ο χώρος της πολιτικής αντιπαράθεσης για την δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια που πυροδότησε, αλλά και κυρίως για την προετοιμασία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα τις επόμενες ημέρες. Ο Θεόδ.Πάγκαλος που τοποθετήθηκε σχετικά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στις ανατρεπτικές προσεγγίσεις της νεολαίας, αλλά δεν θα ανεχθεί φαινόμενα βίας......

«Δεν θα επιτρέψουμε καταστροφές περιουσιών, άσκηση βίας εναντίον άλλων πολιτών που δεν επιθυμούν να συμπεριληφθούν στις προθέσεις του οποιουδήποτε», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι υπάρχει σχετικός σχεδιασμός και προετοιμασία «όπως αποδείχτηκε και κατά τον πρόσφατο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου».
«Δεν θα ανεχθούμε παρανομία, βανδαλισμούς και καταστροφές, επιθέσεις σε πολίτες και ιδίως επιθέσεις με φονικά όπλα σε ένστολους φύλακες της δημοσίας τάξεως - προπαντός καμία έκτροπη ενέργεια που νοθεύει το νόημα της επετείου, που είναι η υπεύθυνη αναζήτηση από το σύνολο της κοινωνίας, μιας διεξόδου στις ανησυχίες της νεολαίας, χωρίς βία ... Να τιμήσουμε την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τον πολιτισμό μας, την υπευθυνότητά μας. Οι φωνές της ανευθυνότητας και της καπηλείας, θα μείνουν στο περιθώριο. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό» κατέληξε ο κ.Πάγκαλος.
 Δεν θα ανεχθούμε βία
«Ερχονται ορδές αντιεξουσιαστών»
Στη συζήτηση της σχετικής ερώτησης του Γ.Καρατζαφέρη για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει πιθανά εκτεταμένα φαινόμενα βίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε αναφορές σε δημοσιεύματα που θέλουν «στρατιές αλλοδαπών αντιεξουσιαστών» από άλλες χώρες να βρίσκονται στην Αθήνα και αλλού, προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια.
Μάλιστα, προσέδωσε στην φήμη αυτή μέγεθος... συνωμοσίας, καθώς υποστήριξε ότι τα άτομα αυτά είναι ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένα και με μεγάλα κονδύλια. «Να είστε έτοιμοι για πόλεμο», είπε.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «αν πέρσι η κυβέρνηση της ΝΔ αιφνιδιάστηκε και είπε «αφού δεν θέλω, δεν αντέχω άλλο αίμα, ας καεί το πελεκούδι», εσείς σήμερα δεν δικαιούστε να αιφνιδιαστείτε», απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ.
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Εξάλλου, στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, καθώς ανέφερε ότι δεν έχει καταδικάσει τα επεισόδια του περυσινού Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα. «Εχει γίνει λάθος στη διατύπωση? Δεν μπορεί ένα κόμμα να αβαντάρει» τα επεισόδια, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση.
Ο Αλ.Τσίπρας σχολίασε ότι κατανοεί απολύτως «την αγωνία του κ. Καρατζαφέρη τις τελευταίες ημέρες να είναι στο φως της δημοσιότητας, ιδίως τώρα που έχουμε νέο διαχειριστή στην πολυκατοικία και πολλοί βουλευτές του λοξοκοιτούν προς το ρετιρέ».
«Η πολυκατοικία της δεξιάς δεν έχει κόκκινο φωτάκι? Λίγη τσίπα κ. Τσίπρα», απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., για να απαντήσει εκ νέου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «έχετε πολύ μεγάλο άγχος να προσελκύσετε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας, δεν το κάνετε με το σωστό τρόπο».
Θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο ο ΣΥΡΙΖΑ
Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Κυριακής με αφορμή την πρώτη επέτειο από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει επίσης την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας, καθώς ?όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «στηρίζει τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο».
«Ιδιαίτερα σήμερα που οι νέοι και οι νέες είναι τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι εκείνοι που πληρώνουν την οικονομική κρίση με μαζική ανεργία, με μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ, με εργασιακή ανασφάλεια, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Τότε και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η Νεολαία έχει λόγους που εξεγείρεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί», σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top