GuidePedia

0
Οι εξελίξεις στην οικονομία και ορισμός των περιφερειαρχών Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και ο ορισμός των περιφερειαρχών θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης. Εν τω μεταξύ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων συνεχίζεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό......

"Στις Βρυξέλλες καταφέραμε μια πρώτη άρση της δυσπιστίας των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα", τόνισε o κ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα σημείωσε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει μια προσπάθεια εθνικής επιβίωσης για το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, και επανέλαβε τη βούληση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
"Δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε αλλά δεν βοηθά τη χώρα να λέει ο Πρωθυπουργός ότι η οικονομία είναι στο κρεβάτι της εντατικής", τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας την Κυβέρνηση να φερθεί με στοιχειώδη – όπως είπε – συνέπεια και σοβαρότητα.
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για την ελληνική οικονομία από την Κομισιόν, όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου μετά τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ. Από τη μια, η στήριξη που παρείχαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην οικονομία μας -απέναντι στους κερδοσκόπους- με τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα “κατάρρευσης”. Το γεγονός αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του spread για τα 10ετή ομόλογα στις 160 μονάδες βάσης. Από την άλλη, η σκιά της επιτήρησης και η πίεση για ριζικά μέτρα.
Τέλος,το νομοσχέδιο για την προώθηση των επενδύσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα παρουσιάσει η υπουργός Περιβάλλοντος, στο υπουργικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης, τα νομοσχέδια με τα οποία προωθούνται η αλλαγή της μορφής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας-καθίσταται ανεξάρτητη αρχή-και η υποχρέωση ανάρτησης όλων των πράξεων της Δημόσιας Διοίκησης και των ΟΤΑ, στο Διαδίκτυο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top