GuidePedia

0
Στη Βουλή διαβίβασε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής τις τρεις δικογραφίες για την υπόθεση χορήγησης παράνομων αδειών, φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
Στη Βουλή θα διερευνηθεί εάν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης πρώην υπουργών και υφυπουργών και ειδικότερα για τις ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη και Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη...... Ειδικότερα, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδας Ρακιτζής σε έγγραφό του ανέφερε ότι αναρμοδίως οι υπουργοί Μεταφορών έδιναν εντολές στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να χορηγεί άδειες για φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ αυτοκίνητα, για τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή είχαν πλαστογραφηθεί.
Καταγγελία για το ίδιο γεγονός υπήρξε και από επιχειρηματία του Βόλου.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας διαβίβασε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τόσο την καταγγελία όσο και την αναφορά του κ. Ρακιτζή.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος ανέθεσε την υπόθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Φάκου, η οποία με τη σειρά τη διαβίβασε στον Αρειο Πάγο

Δημοσίευση σχολίου

 
Top