GuidePedia

0
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά στη συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Χθες ανακοίνωσε τον ορισμό του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ως εκπροσώπου Τύπου και την τοποθέτηση των νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, με πρώτο τον έτερο θερμό υποστηρικτή του στη μάχη διαδοχής, κ. Κώστα Μαρκόπουλο.
Χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον δεύτερο να απαντά ως προς το ρόλο που θα αναλάβει ότι αυτά «τα αποφασίζει και τα ανακοινώνει ο πρόεδρος»..... Θεωρείται, ωστόσο, δεδομένο πως ο κ. Αβραμόπουλος, μετά και τη δημόσια επινίκια μνεία που του επεφύλαξε ο κ. Σαμαράς, θα έχει διακριτό ρόλο στο μοντέλο αντιπολίτευσης (σ.σ. «σκιώδης κυβέρνηση») που διαμορφώνει ο νέος πρόεδρος, αλλά και στην πορεία προς το συνέδριο «ανασυγκρότησης» του κόμματος.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου ο κ. Σαμαράς να απευθυνθεί για πρώτη φορά ως πρόεδρος στους βουλευτές του κόμματος και, πιθανότατα, να αναδειχθεί και ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. που θα διαδεχθεί τον κ. Γιάννη Τραγάκη, με τις πληροφορίες να «τοποθετούν» στη θέση τον κ. Κώστα Τασούλα. Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Σαμαρά να διατηρεί στη θέση του τόσο τον κ. Τραγάκη όσο και τον Γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, οι πιθανότητες παραμονής για μερικούς μήνες είναι περισσότερες για τον δεύτερο. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να ζητηθεί από τον κ. Ζαγορίτη -εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί- να παραμείνει μέχρι και το τακτικό συνέδριο, την άνοιξη, ώστε ο διάδοχός του να εκλεγεί από τη νέα Κεντρική Επιτροπή. «Δεν υπάρχει λόγος να συγκαλείται ένα όργανο, όπως η Κεντρική Επιτροπή, που το έχουν υπερβεί οι εξελίξεις», εξηγούσε χθες στενός συνομιλητής του νέου προέδρου, καθώς είναι δεδομένο ότι οι νέοι συσχετισμοί στη Ν.Δ. θα αποτυπωθούν στην εκλογή των μελών του Συνεδρίου και, εν συνεχεία, στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Πλην του κ. Μαρκόπουλου, στις υπόλοιπες δύο θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ορίστηκαν οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κώστας Τζαβάρας - ο δεύτερος ήταν εκ των βουλευτών που τάχθηκαν στο πλευρό του κ. Σαμαρά κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως τη θέση διευθυντή του Νομικού Γραφείου του προέδρου ανέλαβε ο δικηγόρος Αθηνών κ. Τάκης Μπαλτάκος, στενός φίλος του κ. Σαμαρά.

Αλλαγές αναμένονται και στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με τους Γιώργο Μουρούτη και Νίκο Τσούτσια, από το επιτελείο του κ. Σαμαρά, να φέρονται επικρατέστεροι για να αναλάβουν τη Ρηγίλλης και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αντίστοιχα.

Ο κ. Σαμαράς είχε χθες ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Κ. Καραμανλή, στη Βουλή όπου συζήτησαν τον προγραμματισμό και την παρουσία της γαλάζιας ομάδας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ακολούθησε συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, με τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο στη Ρηγίλλης. «Ολοι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας που θα ανοίξει και πάλι τον δρόμο για να επιστρέψει κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή η καινούργια Ν.Δ.», τόνισε o κ. Αβραμόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top