GuidePedia

0
Δύο μήνες μετά τις εκλογές η περιφέρεια θα αποκτήσει... κυβέρνηση, αφού αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου οι 13 περιφερειάρχες της χώρας.
Για τον διορισμό τους απαιτείται πράξη υπουργικού συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στους 13 θα περιλαμβάνονται και έμπειρα στελέχη στη διοίκηση υποθέσεων του κράτους...... Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση δίνει βαρύτητα στην περιφερειακή ανάπτυξη, την οποία θέλει να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς. Με την ανάληψη των καθηκόντων θα αρχίσει να ξεμπλοκάρεται και το θέμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στα οποία στηρίζει η κυβέρνηση όλη της την αναπτυξιακή πολιτική για το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει και το θέμα της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς. Οι αναπληρωτές παίρνουν αρμοδιότητες απ' ευθείας από τον πρωθυπουργό, ενώ οι υφυπουργοί έπειτα από συνεννόηση πρωθυπουργού και αρμόδιου υπουργού.

Ο διάλογος με τους εταίρους

Στο μεταξύ επιχείρηση πειθούς, ότι ο διάλογος με τα κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν είναι προσχηματικός κι ούτε άλλοθι για να περάσει την πολιτική της, αρχίζει η κυβέρνηση μετά τις πρώτες επιφυλάξεις, που διατυπώνονται για τις πραγματικές της προθέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής υποστήριξε χθες ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγικές επιλογές για τα προβλήματα της χώρας, θέλει όμως να πετύχει ευρύτερες συναινέσεις, γιατί η κρίση της χώρας είναι η μεγαλύτερη στη μεταπολιτευτική ιστορία. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα διάλογο ουσίας, για να κατατεθούν προτάσεις, ιδέες και απόψεις από τα κόμματα, τους φορείς και τους πολίτες.

Συνάντηση με Παπαδήμο

Επίσης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο, το περασμένο Σάββατο στο Καστρί. Ωστόσο, παρότι δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για ποιο λόγο η συνάντηση αυτή κρατήθηκε μυστική, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις κι ούτε αποκάλυψε το περιεχόμενο της συζήτησης. Εντούτοις, θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο άντρες συζήτησαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η τραγική εικόνα που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η χώρα στις διεθνείς αγορές.

Χθες η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις προχθεσινές συστάσεις του Αμερικανού πρέσβη για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι αυτή είναι υπεύθυνη για την πολιτική που εφαρμόζει και συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις της μόνο με τη συμμετοχή του λαού και των εκπροσώπων του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top