GuidePedia

0

Δεκαετία του ’70. Ο Αντώνης, ο Γιώργος, ο Στέφανος και ο Φίλιππος ήταν μια παρέα στο πανεπιστήμιο αρρένων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η ελληνική τους καταγωγή.
Μαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών, πρώην συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης και τώρα, τέσσερις δεκαετίες μετά, αρχηγοί κομμάτων! Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, που οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και ξανασυναντήθηκαν αρκετές φορές στη ζωή τους. Μέχρι που από φίλοι έγιναν «αντίπαλοι» στα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.....
Στην αρχή της δεκαετίας του ’70 βρέθηκαν στο Αμχερστ και ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για περισσότερα από τρία χρόνια. Ο Γιώργος σπούδαζε Κοινωνιολογία, ο Αντώνης Οικονομία. Την παρέα των φοιτητικών χρόνων συμπληρώνουν ο Στέφανος Μανουηλίδης και ο Φίλιππος Τσιάρας.
Οι συμφοιτητές τους μας λένε πως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ! Οπως βλέπουμε, ο Γιώργος είχε το look χίπις, με μακριά μαλλιά και μουστάκι, ενώ ο Αντώνης έμοιαζε περισσότερο με κολεγιόπαιδο.
Ο Στέφανος Μανουηλίδης ήταν ένας εκ των τεσσάρων της φοιτητικής παρέας. Οπως λέει «περνούσαν όλη μέρα διαβάζοντας και αναλύοντας Καζαντζάκη, Σεφέρη και Καβάφη. Ο Γιώργος ήταν πιο εγκρατής αλλά και ιδιαίτερα πλακατζής». Σήμερα ο κ. Μανουηλίδης είναι οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Αθήνα.

Ως φοιτητής βρέθηκε στις ΗΠΑ την ίδια χρονική περίοδο και ο Φίλιππος Τσιάρας (δίπλα από τον Αντώνη Σαμαρά, ο τέταρτος της φωτογραφίας). Γεννημένος στην Ελλάδα και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, κρατά φιλικές σχέσεις και με τους δύο Ελληνες πολιτικούς. Ο κ. Τσιάρας είναι ο κουλτουριάρης της παρέας, καλλιτέχνης διεθνούς φήμης, φωτογράφος, ζωγράφος και γλύπτης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top