GuidePedia

0
Σε χαμηλή θερμοκρασία το πρώτο 45λεπτο του Αντώνη με τη Ντόρα
Αντιμέτωπος με αλλεπάλληλα τεστ ενότητας είναι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Οι πιέσεις για ρόλους από τους «ημέτερους» είναι πολλές, στην πράξη θα δείξει αν όντως εννοεί τα επικοινωνιακά ανοίγματα που κάνει παίρνοντας τηλέφωνα προς στελέχη του στρατοπέδου της Ντόρας Μπακογιάννη -χθες τηλεφώνησε και στον Β. Μεϊμαράκη- ή αν θα γίνει έρμαιο συμβιβασμών και ισορροπιών......

Σε χαμηλή θερμοκρασία το πρώτο 45λεπτο του Αντώνη με τη Ντόρα Ο πάγος, πάντως, με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν έσπασε. Το τετ α τετ 45 λεπτών που είχαν στη Ρηγίλλης ήταν τυπικό. Εκαναν μια γενική πολιτική συζήτηση χωρίς να υπάρξει ουσία ή να συζητηθούν ρόλοι. Αλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη για να φανεί αν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν «συμμαχητές», με τη δεδομένη βεντέτα που υπάρχει πίσω τους. Νωπή είναι ακόμη η πληγή για την πρώην υπουργό από τη μεγάλη ήττα με διαφορά γύρω στις 11 μονάδες σε έναν αγώνα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, για τον οποία προετοιμαζόταν από καιρό. Γι' αυτό και ακόμη δεν μπορεί να σχεδιάσει τη στρατηγική της επόμενης μέρας. Από την άλλη και ο Αντ. Σαμαράς με τη μεγάλη λαϊκή νομιμοποίηση που έχει, αφού τον ψήφισαν περίπου 400.000 Νεοδημοκράτες, δεν έχει κανένα λόγο από τώρα να μοιράζει ρόλους για να κρατάει τα νώτα του ασφαλή. Προς το παρόν ένα μήνυμα έστειλε με σαφήνεια, ότι έσβησε με σφουγγάρι τα παλιά αλλά δεν θα δεχθεί υπονόμευση.
«Είχα μια πρώτη πολιτική συζήτηση με τον νέο πρόεδρο του κόμματος», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη από το Μαξίμου. «Κουβεντιάσαμε τις πολιτικές θέσεις της Ν.Δ.» συνέχισε. «Κουβεντιάσαμε τον κοινό μας στόχο, ο οποίος είναι μια μεγάλη Κεντροδεξιά, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και πιστεύω ότι γι' αυτό τον στόχο θα δουλέψουμε όλοι μαζί». Στην ερώτηση αν της προτάθηκε κάποιος ρόλος απάντησε «όχι». «Εγώ είμαι στρατιώτης αυτής της παράταξης χρόνια τώρα και θα παραμείνω στρατιώτης αυτής της παράταξης» είπε.
Ο Αβραμόπουλος
Οι ρόλοι, πάντως, είναι ένας σκόπελος τον οποίο ήδη έχει μπροστά του ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως και σήμερα να γίνει το ραντεβού με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πλησιάζει η ώρα του πολιτικού ταμείου για την πολιτική συμμαχία που εξασφάλισε μαζί του σε μια κρίσιμη στιγμή του προεκλογικού αγώνα, η οποία του έδωσε μια δυναμική που παγίωσε και διεύρυνε το προβάδισμά του, οπότε αυτό και μόνο κάνει την περίπτωση Αβραμόπουλου διαφορετική από εκείνη των υπόλοιπων υποστηρικτών.
Θέση αντιπροέδρου δεν ήταν μέσα στις σκέψεις του Αντ. Σαμαρά. Η θέση του γραμματέα του κόμματος (ο Ζαγορίτης αποχωρεί) είναι η νούμερο δύο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνδέεται με την ανασυγκρότηση εκ θεμελίων της Ν.Δ. που προτείνουν αμφότεροι. Αν πει ναι ο Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς δεν θα έχει πρόβλημα να του τη δώσει.
Υπάρχουν όμως και οι «υποστράτηγοι» και οι «λοχαγοί» που στήριξαν τον Σαμαρά από την πρώτη στιγμή (Παναγιωτόπουλος, Μαρκόπουλος, Μανώλης κ.ά.) ή συμμάχησαν μαζί του σε κρίσιμες περιφέρειες (Γκιουλέκας). Οι περισσότεροι αδημονούν να πάρουν καρέκλες.
Τα πρώτα ονόματα
Χθες ο Αντ. Σαμαράς έκανε τις πρώτες τοποθετήσεις στις κομματικές θέσεις της Ρηγίλλης. Επιστρέφει και παίρνει τη θέση του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, καθηγητής και γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που υπήρξε στενός συνεργάτης με τον Θ. Ρουσόπουλο. Στη θέση του γενικού διευθυντή του κόμματος παραμένει ο Μενέλαος Δασκαλάκης αλλά ενισχύεται από τον εξ απορρήτων του Αντ. Σαμαρά Θεόδωρο Δραβίλλα, που ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού όταν ο ίδιος ήταν υπουργός.
Διάφορα σενάρια άρχισαν να κυκλοφορούν για ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Αρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας. Διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, στη λογική ότι είναι πολύ νωρίς να γίνονται από τώρα συζητήσεις για τις υποψηφιότητες στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2010 και όταν ακόμη δεν έχει γίνει ούτε μια στοιχειώδης αναδιοργάνωση της Ρηγίλλης και υπάρχει μπροστά και το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. την άνοιξη, που είναι δέσμευση του νέου προέδρου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top