GuidePedia

0
Επίθεση κατά μέτωπο σε πνεύμα ρήξης ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας να διαφοροποιήσει ξεκάθαρα τη θέση του από τη Ντόρα Μπακογιάννη και την ίδια στιγμή να προσεγγίσει τους υποστηρικτές του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στο θέατρο «Badminton», ο κ.Σαμαράς επιχείρησε μια «επίδειξη δύναμης», προσπαθώντας να διαφοροποιήσει.....
ξεκάθαρα τη θέση του από τη Ντόρα Μπακογιάννη και να υπερτονίσει τις πολιτικές και ιδεολογικές του τοποθετήσεις. Όπως τονίζει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ.Σαμαράς «σήκωσε ουσιαστικά το γάντι» που είχε πετάξει δύο 24ωρα νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη, με τη συγκέντρωσή της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ως πρωταρχικό στόχο της διαδικασίας ο κ.Σαμαράς έθεσε τη μαζική προσέλευση στις κάλπες, η οποία θα ισχυροποιήσει τη ΝΔ. Μάλιστα, συγκρίνοντας τις ζυμώσεις στη Νέα Δημοκρατία με την εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σαμαράς σχολίασε ότι στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ την εκλογή του προέδρου από τη βάση την επέβαλε ο κομματικός μηχανισμός, ενώ στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας «την εκλογή την επέβαλε η βάση, κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών». Μάλιστα, επιχείρησε να παρουσιάσει τη Ντόρα Μπακογιάννη ως πολιτικό πρόσωπο που στηρίζεται σε «μηχανισμούς» και «κομματικά φέουδα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κ. Μπακογιάννη δεν επιθυμούσε την εκλογή αρχηγού από τα μέλη του κόμματος, σε αντίθεση με τον ίδιο και τον κ.Αβραμόπουλο οι οποίοι αγωνίστηκαν για να πραγματοποιηθεί. Πραγματοποιώντας νέο «άνοιγμα» προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ.Σαμαράς δήλωσε ότι «μαζί με το Δημήτρη Αβραμόπουλο το παλέψαμε. Μαζί το πετύχαμε. Κι ήταν μεγάλη νίκη δημοκρατικότητας που ξεπερνά τα όρια της Ν.Δ.»

«Η ιστορία δε λησμονιέται»

Επιχειρώντας να δώσει την ιδεολογική του ταυτότητα, η οποία τον διαφοροποιεί από τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ.Σαμαράς έκανε μια αιχμηρή αναφορά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την παλιά θέση που ο κ.Μητσοτάκης είχε διατυπώσει ότι «το Σκοπιανό σε δέκα χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς». «Η Ιστορία ασφαλώς δεν ξαναγράφεται, ούτε παραγράφεται. Αλλά και η Ιστορία δεν λησμονιέται. Ούτε σε δέκα ούτε σε εκατόν δέκα χρόνια», απάντησε ο κ.Σαμαράς με νόημα.

Στη συνέχεια έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του προτρέποντας τους νεοδημοκράτες να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, «να τελειώνουμε με τα στερεότυπα, ή μάλλον τα συμπλέγματα της μεταπολιτευτικής περιόδου, που μας υποχρέωναν να απολογούμαστε για οτιδήποτε είναι αναπτυξιακό ή εθνικό. Δεν χρειάζεται να απολογούνται σε κανέναν οι νεοδημοκράτες, είμαστε πολύ πιο κοσμοπολίτες απ' όσους ορκίζονται στην ‘παγκοσμιοποίηση’ και ας μην έχουν ιδέα τι συμβαίνει στον κόσμο», κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top