GuidePedia

0

Στο συνέδριο και βέβαια στην εκλογή του νέου προέδρου επικεντρώνονται πλέον στη Νέα Δημοκρατία, μετά την συμφωνία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα χθες, ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από τα μέλη της ΝΔ, αλλά και όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας......

Ο δρόμος για την τελική συμφωνία είχε έντονο παρασκήνιο και σασπένες, καθώς έπρεπε να συγκεραστούν οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επέμενε στην εκλογή μόνο από τα μέλη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ζητούσε να συμμετάσχουν και οι φίλοι της ΝΔ, οι οποίοι θα εγγράφονταν σε χωριστή λύση.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας διαδραμάτισε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρενέβη δύο φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάνοντας έκκληση για επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να αναδειχθεί το συντομότερο αρχηγός και παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της εκλογής προέδρου από τα μέλη. Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε μάλιστα ότι όποιος δεν στηρίξει τον νέο πρόεδρο «τότε θα έχει να κάνει μαζί μου».

Σε κλειστή σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να υπαναχώρησε από την πρόταση του για τους «φίλους» της ΝΔ, καθώς, σαφής, ήταν μόνο η στήριξη του Π.Ψωμιάδη.

Η συμβιβαστική διατύπωση της ΚΕ, μετά την παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου, έχει ως εξής: «Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τα μέλη που επιβεβαιώνουν την εγγραφή τους και οι οπαδοί και οι προσκείμενοι που θα γίνουν μέλη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος».

Ο γραμματέας της ΚΕ Λευτέρης Ζαγορίτης ρώτησε τα μέλη της ΚΕ αν εγκρίνεται η τροπολογία Αβραμόπουλου και δι’ ανατάσεως της χειρός, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενέκριναν ομόφωνα την τροπολογία.

Δια βοής ενέκριναν ομόφωνα τόσο την εκλογή προέδρου με διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα όσο και τον κανονισμό του Συνεδρίου.
Η απόφαση αυτή μένει να επικυρωθεί από το συνέδριο, ενώ θα λειτουργήσει σύστημα online εγγραφής σε όλα τα εκλογικά κέντρα του κόμματος.
Στα χέρια των συνέδρων βρίσκεται η επιστολή για το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, που απέστειλε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Σιούφας, μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ για τη διαδικασία εκλογής του προέδρου από τα μέλη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στόχος του Εκτάκτου Συνεδρίου θα είναι η αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού (άρθρα 3,4,5,14 και 15), που αφορούν τόσο τη σύνθεση του Εκλεκτορικού Σώματος, όσο και τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.

Η επιστολή
«Αγαπητή κυρία Σύνεδρε, Αγαπητέ κύριε Σύνεδρε,

Καλείστε να λάβετε μέρος ως Σύνεδρος, σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 του Καταστατικού, στο Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2009.

Το Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος πραγματοποιείται με σκοπό την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού (άρθρα 3,4,5,14 και 15), που αφορούν τόσο τη σύνθεση του Εκλεκτορικού Σώματος, όσο και τη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου.

Στη συνέχεια των αποφάσεων 215 & 216 του Προέδρου του Κόμματος κ. Κώστα Καραμανλή και μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της 31 Οκτωβρίου 2009, την ομόφωνη εισήγηση της Κ. Ε. επί των αναθεωρητέων διατάξεων θα κάνει προς το Συνέδριο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, Κώστας Καραμανλής, η εκλογή από τη λαϊκή βάση του κόμματος αποτελεί, πολιτικά και οργανωτικά, εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Ανοίγει στη Νέα Δημοκρατία ακόμα πιο πλατιά, τους δρόμους της αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία. Οδηγεί και διασφαλίζει όχι μόνον την καθολική αποδοχή του νέου Προέδρου, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξή του από όλους και ισχυροποιεί τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου καθώς και πληροφοριακό υλικό θα αναρτηθεί εγκαίρως στο διαδίκτυο και θα διανεμηθεί στους χώρους του Συνεδρίου πριν από την έναρξη των εργασιών, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ.
(ώρα προσέλευσης Συνέδρων 09.00 π.μ.)».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top