GuidePedia

0

Συμπληρώνεται μήνας από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και τα δείγματα γραφής της είναι ήδη σαφή και συγκεκριμένα. Και για την ακρίβεια, δεν υπάρχει τομέας της κυβερνητικής δραστηριότητας, όπου οι μέχρι στιγμής παρεμβάσεις της να μη δικαιώνουν τις διακηρύξεις του Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του ότι έχουν και το πρόγραμμα αλλά και τη βούληση να επιφέρουν τομές στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.Αυτονόητο είναι ότι ο πρώτος ουσιαστικός απολογισμός της νέας κυβέρνησης θα γίνει με τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της,.....
οπότε και θα μπορεί βάσιμα να αξιολογηθεί αν και κατά πόσο ο Γ. Παπανδρέου έχει ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει για το διάστημα αυτό. Αλλά τα σημάδια είναι ευοίωνα.
Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής η κατάθεση του προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες και του Προγράμματος Σταθερότητας αμέσως μετά θα φωτίσει τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, αλλά όλα κινούνται με βάση τον προεκλογικό και προγραμματικό λόγο του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα έχει καταστεί σαφές και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η νέα κυβέρνηση ούτε την ανάπτυξη θα αγνοήσει ούτε για τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων θα αδιαφορήσει.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής ο πρωθυπουργός έχει ήδη καθορίσει με τον κατηγορηματικότερο δυνατό τρόπο τα όρια μέσα στα οποία θα κινηθεί και ήδη αναλαμβάνει και τις πρώτες πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως στόχο να επανακτήσει η χώρα το κύρος που είχε άλλοτε.

Στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης έχει ήδη αποδείξει ότι το ΑΣΕΠ θα είναι εκείνο που κυρίαρχα θ’ αξιολογεί και θ’ αποφασίζει τις προσλήψεις και ότι η ισονομία και η αξιοκρατία δεν θα παραβιαστούν, όπως άλλοτε, προς όφελος στρατιών «ημετέρων» οποιουδήποτε χρώματος.

Ο χώρος δεν είναι επαρκής για να αναφερθούν μία προς μία οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης και η καταγραφόμενη αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων. Δεν υπάρχει, όμως, έστω και μία κυβερνητική ενέργεια που να βρίσκεται εκτός του πλαισίου, το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του είχαν δεσμευτεί ότι θα αποτελέσει οδικό χάρτη της. Κι αυτό καταγράφεται ασφαλώς στο ενεργητικό της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top