GuidePedia

0
Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο έγινε ανάμεσα σε πολεμικά σκάφη των δύο κορεατικών κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς θύματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.
Το επεισόδιο έγινε λίγο πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στην Ασία.....
και καθώς η Πιονγιανγκ επιδιώκει απευθείας συνομιλίες με την αμερικανική κυβέρνηση.
«Ένα περιπολικό σκάφος της Βόρειας Κορέας πέρασε την Βόρεια Οριογραμμή και δεν σταμάτησε όταν έγινε βολή προειδοποιητικών πυρών», δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Yonhap.
Η Βόρεια Κορέα απαίτησε να ζητήσουν συγγνώμη οι νοτιοκορεατικές αρχές για το ναυτικό επεισόδιο, το οποίο χαρακτήρισε «σοβαρή ένοπλη πρόκληση», μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Οι νοτιοκορεατικές αρχές πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για την ένοπλη αυτή πρόκληση και να λάβουν τα μέτρα που επιβάλλονται ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο επεισόδιο», τονίζεται σε ανακοίνωση του βορειοκορεατικού γενικού επιτελείου.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό στρατό, το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε όταν ένα βορειοκορεατικό περιπολικό σκάφος εισήλθε στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα αγνοώντας τις προειδοποιητικές βολές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top