GuidePedia

0
Νωρίτερα επέστρεψε πρωθυπουργός κ Γιώργος Παπανδρέου από το ταξίδι του στο Βερολίνο, και σύγκλεισε άτυπο υπουργικό συμβούλιο στις 18:30 στο οποίο θα παραβρεθούν όλοι οι υπουργοί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς για την εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού και την έκτακτη σύγκλιση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, απήντησε ότι θα είναι προπαρασκευαστικό για το αυριανό υπουργικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα στην Βουλή.......

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις στην απεργία των λιμενεργατών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ρωτήθηκε για προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργό με εκπρόσωπο της κινεζικής εταιρίας, αλλά απήντησε ότι δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο: «Αίτημα για ραντεβού δεν υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Χθες, έγινε μια συνάντηση του Κινέζου Πρέσβη με τον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο. Είχε προηγηθεί, προ ημερών, η ίδια συνάντηση με την κ. Κατσέλη, ως αρμόδια Υπουργό. Κάθε πλευρά εκθέτει τις απόψεις της. Η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Σεβόμαστε τη σύμβαση, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και εκφράσαμε -και πριν τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές- τις ενστάσεις μας. Από εκεί και πέρα, ορίσαμε και ποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στη σύμβαση αυτή».
Το δεύτερο σοβαρό θέμα είναι η επάνδρωση του κρατικού μηχανισμού, αφού τα σχόλια για καθυστερήσεις των κυβερνητικών επιλογών γίνονται εντονότερα, ακόμα και από το εσωτερικό του ΠαΣοΚ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τελευταίες τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων: «Υπάρχουν επικριτικά ή αιχμηρά σχόλια, να μην πω επικριτικά, ότι οι δύο συγκεκριμένοι δεν υπέβαλαν βιογραφικά» κ. Πεταλωτής, απήντησε ότι: «Εμείς ξεκινήσαμε μια καινοτόμο διαδικασία, την οποία παρακολουθεί ο ελληνικός λαός.

Υπήρχε μια φοβερή αποδοχή αυτής της καινοτόμου διαδικασίας και μέσα από αυτή τη διαδικασία ορίσαμε και κάποια κριτήρια. Είπαμε ότι δεν μένουμε σε τυπικά κριτήρια, ότι υπάρχει ένα συνολικό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προσμετρά, πέρα από κάποια τυπικά προσόντα, και την πολιτική εμπειρία και την κοινωνική προσφορά. Με βάση αυτά, ανακοινώνονται και οι Γενικοί Γραμματείς, οι οποίοι ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα».
Τέλος, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η ανάγκη να επισπευτεί ο νόμος για τις προσλήψεις του κ Γ. Ραγκούση, καθώς είχαν παρατηρηθεί πολλές ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού το οποίο μειώθηκε και από τις ακύρωση των προγραμμάτων stage.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top