GuidePedia

0

Μέχρι τις 21.30 παρατείνετε η ψηφοφορία για τν εκλογή προέδρου στην ΝΔ ενώ σε πάνω από το 95% των τμημάτων έχει επαναλειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα που υποστηρίζει την εκλογική διαδικασία. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η συμμετοχή των πολιτών και εκτιμήσεις φέρουν τους μέχρι αυτή την ωρά ψηφοφόρους να ξεπερνούν τους 350.000
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκπρόσωπος της ΝΔ διευκρίνησε για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε νωρίτερα:
«To τεχνικό πρόβλημα, που υπήρξε νωρίτερα στο δίκτυο του ΟΤΕ και έχει επηρεάσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη διαδικασία του ηλεκτρονικού συστήματος, (μετά από συνεργασία και ενεργοποίηση του ΟΤΕ), αποκαθίσταται σταδιακά:.....
Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία εκλογής εξελίσσεται ομαλά.
· είτε «online» , όπου έχει αποκατασταθεί.
· είτε «offline», όπου δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί η λειτουργία.
Η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη, και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Υπογραμμίζω ιδιαίτερα ότι όσες καταγραφές χρειάστηκε και χρειάζεται να γίνουν «offline», θα ενταχθούν αμέσως στο σύστημα, όπου και μόλις αυτό αποκατασταθεί.
Οι κάλπες δεν θα κλείσουν εάν δεν έχει περαστεί στο σύστημα «online» ό,τι έχει καταγραφεί «offline».

Τέλος, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να παραταθεί κατά μία ώρα η ψηφοφορία, ακριβώς λόγω αυτής της δυσλειτουργίας που σημειώθηκε.

Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Κόμματος, όλους τους πολίτες για τη μεγάλη τους ανταπόκριση, για την κατανόηση, την υπευθυνότητα, τη νηφαλιότητα και την ευταξία με την οποία συνεχίζουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, παρά τις εμφανισθείσες τεχνικές δυσλειτουργίες.

Συμμετέχουν όλοι μαζικά στις σημερινές εκλογές. Και πάλι τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«To είδατε μόνοι σας, δεν χρειάζεται να σας πω . Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει, οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες έρχονται σε πάρα πολύ μεγάλους αριθμούς και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό. Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά υπομονή χρειάζεται αυτή την στιγμή και είμαι σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το μήνυμα της»

ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς επιστρέφοντας από την Πύλο Μεσσηνίας όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γνωρίζω το πρόβλημα και την ταλαιπωρία των χιλιάδων Νεοδημοκρατών. Απευθύνω έκκληση σε όλους, να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε μαζικά να ψηφίσουν.

ΑΧΑΪΑ

Με μικρά προβλήματα ξεκίνησε στην Αχαΐα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στο εκλογικό τμήμα Δάφνης του δήμου Παίων δεν ήταν δυνατή, μέχρι και λίγο πριν από τις 10 το πρωί, η σύνδεση με το κεντρικό σύστημα και καταβάλλονταν προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Επίσης στα Λουσικά του δήμου Ωλενίας δεν προσήλθε ο επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωματικό του. Όσον αφορά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, καταγράφηκαν νωρίς το πρωί κάποιες απουσίες, αλλά στην συνέχεια καλύφθηκαν τα κενά και όλες οι επιτροπές λειτουργούν κανονικά.

Σχετικά με την συμμετοχή, στελέχη της ΝΔ εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία από τα 38 εκλογικά τμήματα σε όλη την Αχαΐα, ότι υπάρχει προσέλευση.

Στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει στην Αχαΐα 58.980 ψήφους

Δημοσίευση σχολίου

 
Top