GuidePedia

0
Με τη συμμετοχή να αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι νεοδημοκράτες του Βορρά για να εκλέξουν το νέο αρχηγό της ΝΔ. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του 2009, οι οποίοι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη. Με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν το αντίτιμο των 2 ευρώ και θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα που θα μοιράζεται πριν από την ψηφοφορία, με την οποία είτε θα επιβεβαιώνουν την επανεγγραφή τους στη ΝΔ είτε θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος......
Επειδή η διαδικασία θα είναι on line, ο κάθε ψηφοφόρος θα μπορεί να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμεί. Σε περίπτωση που κανένας από τους τρεις υποψηφίους δε συγκεντρώσει το 50% +1, θα υπάρξει δεύτερος γύρος, ο οποίος θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο πρώτων. Πάντως, στο δεύτερο γύρο θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνον αυτοί που ψήφισαν στον πρώτο γύρο, με την προϋπόθεση ότι θα προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα, στο οποίο είχαν ψηφίσει την πρώτη φορά.

Στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί 249 εκλογικά κέντρα, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε δημοτικούς χώρους, ενώ σε πολλά κέντρα θα υπάρχουν παραπάνω από μία κάλπες. Συνολικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα στηθούν 446 κάλπες. Στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργηθούν δύο μεγάλα εκλογικά κέντρα, στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ (12 κάλπες) και στο χώρο στην Αποθήκη Γ' του ΟΛΘ (9 κάλπες).

Για το θέμα της συμμετοχής, είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη. Δυνητικά, πάντως, στις κάλπες μπορεί να προσέλθει το σύνολο των εγγεγραμμένων στις 17 εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, που, σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009, ξεπερνούν τα 2,6 εκατομμύρια. Από αυτούς ΝΔ ψήφισαν 709.919 πολίτες, ενώ τα ενεργά μέλη στις ΝΟΔΕ Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται στις 100.000. Αυτό το νούμερο θεωρείται από πολλούς ως βάση συζήτησης για όλα τα σενάρια που αφορούν τη συμμετοχή στη Βόρεια Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top