GuidePedia

0
Η Κομισιόν δεν έχει λάβει ακόμα αίτηση από την Ελλάδα για αποζημίωση από το ταμείο αλληλεγγύης για τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης λήγει 10 βδομάδες μετά την πρώτη καταστροφή, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου.....
Ο Ν. Χουντής στην ερώτηση του ζήτησε να κινητοποιηθεί άμεσα το ταμείο αλληλεγγύης της Ε.Ε. αλλά ο Πολωνός Επίτροπος απάντησε πως αυτό γίνεται μόνο ύστερα από αίτηση των εθνικών αρχών του κράτους που έχει πληγεί και όχι με πρωτοβουλία της Επιτροπής. Με βάση τον κανονισμό επιτρέπεται “ η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης εντός ανωτάτου ετήσιου ορίου 1δισ. ευρώ”.
Με την παραλαβή της αίτησης, η επιτροπή θα αξιολογήσει κατά πόσον πληρούνται οι όροι χορήγησης χρηματοδοτικής βοήθειας. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι ενημερώθηκε σχετικά το γραφείου της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τάνιας Μπιρμπίλη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top