GuidePedia

0

Την πρόθεσή τους να δώσουν πολιτικό όρκο εξεδήλωσαν με σχετική επιστολή τους στον προσωρινό πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επιστολή τους, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, δηλώνουν ότι θα δώσουν τον παρακάτω όρκο: «Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».....

Όπως σημειώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους και ζητά την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας.

Σχόλιο Καρατζαφέρη
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την εξής δήλωση:
"Οι Έλληνες απ΄ τα βάθη της ιστορίας τους, ορκίζονταν και αγωνίζονταν υπέρ βωμών και εστιών. Η Επανάσταση του 1821 έγινε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Οι προοδευτικοί νεολογισμοί που απαξιώνουν τόσο την πίστη όσο και το Έθνος δε συνάδουν με την ιστορική ταυτότητα του Έλληνα.

Ο θρησκευτικός όρκος στη Βουλή και στα Δικαστήρια αποτελεί παράδοση που στηρίζει αρχές και αξίες του Ελληνισμού. Αν κάτι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί, είναι το πομπώδες της υποθέσεως. Θα αρκούσε ο εφημέριος της Ενορίας που ανήκει το Κοινοβούλιο".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top