GuidePedia

0

Ψυχικά και σωματικά καταρρακωμένη και με μονίμως κατεβασμένο κεφάλι, για να αποφύγει τον «καταιγισμό» των φλας, το 32χρονο μοντέλο Μαριάννα Μπερερή μαζί με τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες της «παρέας της κόκας» που προμήθευε με ναρκωτικά -κυρίως κοκαΐνη- τα «σαλόνια» της high society οδηγήθηκαν χθες στο γραφείο της 28ης τακτικής ανακρίτριας. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.....

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπισή της, η πρώην εστεμμένη, που είδε τα όνειρά της για μια καλή σταδιοδρομία στο χώρο της μόδας να γκρεμίζονται μέσα σε λίγες ώρες, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Είμαι εθισμένη. Τα ναρκωτικά τα ήθελα για τη δόση μου» φέρεται να επαναλαμβάνει ανάμεσα σε λυγμούς η καλλονή. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα στηρίξει την υπεράσπισή της στον ισχυρισμό ότι κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών κι ότι δεν είχε καμία σχέση με το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

«Σιγή ιχθύος» τηρεί μέσα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, όπου κρατείται από το περασμένο Σάββατο, η 32χρονη γυναίκα. Αυτό υποστηρίζουν τόσο οι άνδρες του τμήματος Δραπετσώνας που φιλοξενούν την κατηγορούμενη (γιατί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά δεν έχει κρατητήρια για γυναίκες) όσο και οι λιμενικοί που είναι υπεύθυνοι για τη σύλληψή της.
«Θα μιλήσω στην απολογία μου στον ανακριτή» φέρεται να δηλώνει όταν κάποιος επιχειρεί να την πλησιάσει για να της εκμαιεύσει μια δήλωση. Η κατά δήλωσή της «τοξικομανής», πρέπει να εξεταστεί και από ειδικό πραγματογνώμονα που θα ορίσει η ανάκριση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που νεαρό άτομο από το λαμ [Ο 24χρονος Παντελής Θεοχάρης ήταν ο «τσιλιαδόρος» και αυτός που έκανε τις... μικρομεταφορές στην «παρέα της κόκας».] μπερό κόσμο της πασαρέλας μπαίνει στον κόσμο των ναρκωτικών. Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον της που μίλησαν τις δύσκολες ώρες της κράτησής της μαζί της: «Επεσε στα ναρκωτικά από τη μεγάλη αγάπη της στη χλιδή, που τα κέρδη της από την πασαρέλα αλλά και το μπάτζετ της ως μοντέλο δεν κατάφερε να της προσφέρει».

Ωστόσο, οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρουν ότι η «εξασφάλιση όλο και περισσότερο χρημάτων δεν ήταν μόνο για να διευρύνει τα υπάρχοντα της γκαρνταρόμπα της», των οποίων από έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκαναν οι άνδρες του Λιμενικού στην κατ’ οίκον έρευνα υπολογίζουν την αξία σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Και συμπληρώνουν: «Ο εθισμός της στην κόκα απαιτούσε οικονομική ευμάρεια».

Συντετριμμένη και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση μέσα στα κρατητήρια του τμήματος Δραπετσώνας όπου κρατείται, την άκουσαν να δηλώνει σε πρόσωπο από το πολύ στενό οικογενειακό της περιβάλλον που την επισκέφτηκε ότι «έτσι έμπλεξα με τα ναρκωτικά».

Πάντως, σύμφωνα με τις διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που της αποδίδονται, η Μαριάννα Μπερερή φέρεται μαζί με τον σύντροφό της Παντελή Θεοχάρη, επίσης μοντέλο, και τους άλλους συγκατηγορουμένους της να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προκειμένου να έχουν παράνομα οικονομικά οφέλη διακινώντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας ο δικηγόρος Γιώργος Πατρινός, που έχει αναλάβει εκτός από το 32χρονο μοντέλο και τον 24χρονο φίλο της που έκανε τις «μικρομεταφορές», καθώς επίσης και τον 27χρονο «προμηθευτή» της παρέας Κώστα Παντέρα (για τον 54χρονο Γιώργο Σταματιάδη που φέρεται να έκανε τη νόθευση της κοκαΐνης δεν έχει οριστεί ακόμη δικηγόρος), πρόσθεσε πως οι πελάτες του είναι «άρρωστοι άνθρωποι» και αρνούνται κάθε σχέση με τα όσα τους καταλογίζονται, κάτι που ελπίζ [Ο 54χρονος Γιώργος Σταματιάδης θεωρούταν «επιστήμονας» στη νόθευση της κοκαΐνης, ενώ ήταν και παλιός «γνώριμος» των αστυνομικών αρχών, αφού είχε συλληφθεί για διακίνηση κοκαΐνης.] ει να ληφθεί υπ’ όψιν από τις ανακριτικές υπηρεσίες. «Οι πελάτες μου αρνούνται τις κατηγορίες» συμπλήρωσε ο κ. Πατρινός, προδιαγράφοντας την πορεία που θα ακολουθήσει η υπεράσπιση.


«Καίει» και τους τέσσερις το διαβιβαστικό του Λιμενικού

Σαν «δαμόκλειος σπάθη» επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια των τεσσάρων κατηγορουμένων το βαρύ διαβιβαστικό που συνέταξε σε βάρος τους το Λιμεναρχείο Πειραιά, βάσει του οποίου ασκήθηκαν οι κακουργηματικές διώξεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σ’ αυτό, η ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κατοχή της «παρέας της κόκας» ξεπερνά σε χασίς τα πέντε κιλά, ενώ η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε πλησιάζει τα δυόμισι κιλά.

Εκτός όλων των παραπάνω, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Γιώργος Σταματιάδης και στο οποίο έγινε έρευνα βρέθηκε ένας νάιλον σάκος που περιείχε αυτοσχέδια υδραυλική πρέσα μαζί με υπολείμματα κοκαΐνης και μία λάμπα εκπομπής θερμότητας (ηλεκτρική θερμάστρα). Στο διαμέρισμα του μοντέλου στο Ελληνικό όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα των αντρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού βρέθηκαν και δύο πιστόλια των 0,22’’ και 9mm με τους γεμιστήρες τους, τέσσερα φυσίγγια των 0,2’’, καθώς και δεκαπέντε φυσίγγια των 9mm, που δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης πως επρόκειτο για οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης κόκας, με όλα τα «κομφόρ»...

Επίσης, κατασχέθηκαν μία μέγκενη (υδραυλική πρέσα) που χρησιμοποιούταν για την τυποποίηση της κοκαΐνης σε τεμάχια ίδιου σχήματος και βάρους, μία ηλεκτρική θερμάστρα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά με ένδειξη μέτρησης βάρους από 0,1 έως 500 γραμμ., τρία μπλοκάκια σημειώσεων και χρηματικά ποσά άνω των 30.000 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Εκείνο το στοιχείο όμως που φέρνει σε πολύ δυσχερή θέση και [Ενώ κατευθυνόταν στο γραφείο της ανακρίτριας ο 27χρονος Κώστας Παντέρας δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει το πρόσωπό του.] που πρέπει να εξηγήσουν οι δικηγόροι της 32χρονης κατηγορουμένης -το οποίο τονίζεται στο διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος- είναι γιατί κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι λιμενικοί στο αυτοκίνητο του 54χρονου το μοντέλο, που είχε στο μεταξύ αντιληφθεί τι γινόταν, πέταξε από τον τρίτο όροφο στον ακάλυπτο χώρο μια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε κοκαΐνη σε υγρή μορφή, μεικτού βάρους 67,4 γραμμ.

«Επιβαρυντικό», τέλος, είναι για τους τέσσερις συλληφθέντες το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, που ήταν γνωστοί και φίλοι μεταξύ τους, λειτουργούσαν σε συνεργασία για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ - ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ


Το θρίλερ με την αποκρυπτογράφηση της καυτής ατζέντας

Στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από προχθές η καυτή ατζέντα του γνωστού μοντέλου Μαριάννα Μπερερή που κατηγορείται ως μέλος της συμμορίας επεξεργασίας και εμπορίας ναρκωτικών.

Σκοπός των επιστημόνων ερευνητών της υπηρεσίας είναι να αντλήσουν από αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τις λιμενικές αρχές ώστε να ξεδιπλώσουν το κουβάρι της διακίνησης κοκαΐνης. Εκτός από την επεξεργασία για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού, η ατζέντα θα εξεταστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από γραφολόγους, αλλά και από κρυπτογράφους με την ελπίδα ότι οι τελευταίοι θα μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τις κωδικοποιημένες σημειώσεις που υπάρχουν δίπλα από μερικά ονόματα.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ενώ ανάμεσα στη λίστα των τηλεφώνων υπήρχαν μερικά τρανταχτά ονόματα της showbiz, εντούτοις, όπως εξακολουθούν να επιμένουν οι πηγές πληροφόρησης, δίπλα από αυτά δεν υπάρχουν σημειώσεις. Ανάμεσα στα ονόματα που αφήνονται να διαρ [Από το λαμπερό χώρο της μόδας η 32χρονη καλλονή Μαριάννα Μπερερή βρέθηκε στα κρατητήρια γυναικών στη Δραπετσώνα.] ρέουν από αστυνομικές πηγές -και τα οποία τα γνωρίζει η «Εspresso»- ήταν εκείνα τριών παρουσιαστριών, ενός μοντέλου-παρουσιαστή, ενός στιλίστα, δύο τραγουδιστριών-μοντέλων και ενός ακόμα μοντέλου.

Οι αξιωματικοί όμως του Λιμενικού που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους παραπάνω δεν εμπλέκεται με την υπόθεση σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και ότι η αναφορά τους σε μια ατζέντα δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχουν σχέση με διακίνηση ή προμήθεια ναρκωτικών.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ


Γιατί έκανε πίσω ο Κούγιας

Την Κυριακή έσπευσε με δελτίο Τύπου να γνωστοποιήσει την παρουσία του ως νομικού συμπαραστάτη στην υπόθεση της Μαριάννας Μπερερή, για να εμφανιστεί ένα 24ωρο αργότερα και ενώ οι κατηγορούμενοι όδευαν προς απολογία να δηλώσει την παραίτησή του. Ο λόγος για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει χειριστεί κατά το παρελθόν μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα (και μάλιστα με επιτυχία από τα έδρανα της υπεράσπισης), όπως και παρόμοιες υποθέσεις, με εμπλοκή επωνύμων ή μοντέλων σε συλλήψεις για ναρκωτικά.

Χθες έξω από το κτίριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζεται το γραφείο της 28ης τακτικής ανακρίτριας, ο Αλέξης Κούγιας λίγο πριν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παραιτήθηκε από την υπεράσπιση λόγο διαφωνίας του με τον έτερο συνήγορο των κατηγορουμένων στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι. Πρόβλημα διαφωνίας επικαλέστηκε και σε ένα λιτό δελτίο Τύπου που απέστειλε αργά το μεσημέρι στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top